Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εκτακτη εισφορά για τη μείωση του ελλείμματος

23 Φεβρουάριου 2009
  • Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να σχεδιάζει νέα σκληρά φορολογικά μέτρα. Τα σενάρια ενισχύονται και από την «ήξεις αφήξεις» τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας, σύμφωνα με την οποία όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομίας επιστρατεύει και τις τελευταίες εφεδρείες που έχουν μείνει προκειμένου να αυξηθούν από τη μία τα έσοδα και από την άλλη να πείσει την Κομισιόν για την ορθότητα του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας.
Εκτακτη εισφορά για τη μείωση του ελλείμματος

Φουντώνουν και πάλι τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να σχεδιάζει νέα σκληρά φορολογικά μέτρα. Τα σενάρια ενισχύονται και από την «ήξεις αφήξεις» τοποθέτηση του υπουργού Οικονομίας, σύμφωνα με την οποία όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά, αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομίας επιστρατεύει και τις τελευταίες εφεδρείες που έχουν μείνει προκειμένου να αυξηθούν από τη μία τα έσοδα και από την άλλη να πείσει την Κομισιόν για την ορθότητα του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας.

Στην επιβολή κεφαλικού φόρου στους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ αλλά και έκτακτης εισφοράς στις επιχειρήσεις που εμφανίζουν κέρδη προσανατολίζεται η κυβέρνηση για να μειώσει το υπερβολικό έλλειμμα.

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων φόρων αφήνει ανοιχτό ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής», στην περίπτωση που το Πρόγραμμα Σταθερότητας δεν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα, επιβεβαιώνοντας τη σκληρή λιτότητα που έρχεται κυρίως για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.

Στην ερώτηση εάν θα υπάρξουν νέα φορολογικά μέτρα, ο υπουργός Οικονομίας απαντά: «Εφόσον τηρήσουμε αυτά που έχουμε πει, πετύχουμε τα έσοδα που έχουμε πει, κόψουμε τις δαπάνες και επιτευχθεί και ο ρυθμός ανάπτυξης, ο οποίος δεν εξαρτάται μόνον από εμάς, τότε δεν θα υπάρξουν. Εάν, όμως, κάποιο από αυτά υστερήσει, επειδή οι στόχοι μας παραμένουν ίδιοι, θα κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές ώστε οι στόχοι να επιτευχθούν».

Επειδή, όμως, θεωρείται αδύνατο να εισπραχθούν πρόσθετα έσοδα ύψους 6,6 δισ. ευρώ φέτος χωρίς την επιβολή φορολογικών μέτρων άμεσης απόδοσης, το οικονομικό επιτελείο έχει αρχίζει να καταστρώνει φορολογικά σενάρια.

Πηγή ΗμερησίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης