Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ηλεκτρονική υποβολή της ειδικής δήλωσης τέλους ταξινόμησης

Ηλεκτρονική υποβολή της ειδικής δήλωσης τέλους ταξινόμησης
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ


Αθήνα, 28 Μαΐου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται πλέον τα υποστηρικτικά έγγραφα της Ειδικής Δήλωσης, που υποβάλλεται στα Τελωνεία για τη βεβαίωση και είσπραξη του τέλους ταξινόμησης, τα οποία απαιτούνται για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας των αυτοκινήτων οχημάτων.

Αυτό ορίζεται με την Απόφαση Α.1203/2019, η οποία υπογράφηκε από τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., Γιώργο Πιτσιλή, και είναι προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο, απλουστεύοντας και επιταχύνοντας τη διαδικασία προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας σε σύγκριση με ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ειδικότερα, ο υπόχρεος για την καταβολή του τέλους ταξινόμησης θα υποβάλλει ηλεκτρονικά, μαζί με το τελωνειακό παραστατικό θέσης σε ανάλωση του οχήματος, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έγγραφα για τον προσδιορισμό της φορολογητέας αξίας, καθώς και τη Δήλωση Εξοπλισμού και Αξίας (Δ.Ε.Α.), στην οποία θα δηλώνεται η βασική τιμή λιανικής τιμής πώλησης προ φόρων και του τυχόν έξτρα εξοπλισμού, όπως αυτή αναγράφεται στον δημοσιευθέντα τιμοκατάλογο.

Οι αρμόδιες Τελωνειακές Περιφέρειες θα έχουν την δυνατότητα να αντλούν τα στοιχεία αυτά ηλεκτρονικά, μέσω του Icisnet, και να επαληθεύουν την ορθότητα της δηλούμενης από τον υπόχρεο αξίας, προκειμένου εν συνεχεία να προχωρήσει η διαδικασία ολοκλήρωσης του τελωνισμού των οχημάτων.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης