Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παραπέμπεται η Ελλάδα για φορολόγηση της αγοράς α΄ κατοικίας από αλλοδαπούς

20 Φεβρουάριου 2009 Σχόλια
  • Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέσπιση μεροληπτικών φορολογικών διατάξεων όσον αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας στην επικράτειά της.
Παραπέμπεται η Ελλάδα για φορολόγηση της αγοράς α΄ κατοικίας από αλλοδαπούς                                             
Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε χθες να παραπέμψει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέσπιση μεροληπτικών φορολογικών διατάξεων όσον αφορά την αγορά πρώτης κατοικίας στην επικράτειά της.  

Η ελληνική νομοθεσία εξαιρεί τους μόνιμους κατοίκους της χώρας από τον φόρο μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας κατά την αγορά της πρώτης κατοικίας, αλλά δεν προβλέπει το ίδιο για αγοραστές που δεν διαμένουν μόνιμα στη χώρα και προτίθενται να το πράξουν μελλοντικά. Επιπλέον, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι κανόνες που έχει θεσπίσει η Ελλάδα προβλέπουν την απαλλαγή από τον φόρο μεταβίβασης ακίνητης περιουσίας σε Ελληνες υπηκόους που διαμένουν στο εξωτερικό κατά την αγορά της πρώτης κατοικίας τους στην Ελλάδα, ενώ δεν προβλέπει το ίδιο για τους αλλοδαπούς.

Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι απαλλαγές που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία παραβιάζουν τη γενική απαγόρευση κάθε είδους μεροληπτικής διάκρισης καθώς και την ελεύθερη κυκλοφορία των προσώπων και την ελευθερία εγκατάστασης.

Πηγή: Express.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης