Αποτελέσματα live αναζήτησης

Facebook: Ο φάκελος των στοιχείων διατηρείται

18 Φεβρουάριου 2009
  • Μηνύματα, στοιχεία και σχόλια που έχει δώσει ένας χρήστης του Facebook διατηρούνται ακόμα και μετά από τη διαγραφή του λογαριασμού του από τη δημοφιλή ιστοσελίδα
Facebook: Ο φάκελος των στοιχείων διατηρείται

Μηνύματα, στοιχεία και σχόλια που έχει δώσει ένας χρήστης του Facebook διατηρούνται ακόμα και μετά από τη διαγραφή του λογαριασμού του από τη δημοφιλή ιστοσελίδα


Τις έντονες ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά την προστασία των προσωπικών στοιχείων στη δημοφιλή ιστοσελίδα Facebook επιχειρεί να κατευνάσει ο ιδρυτής της Μάρκ Ζούκερμπεργκ.

Όπως υποστήριξε ο νεαρός ιδιοκτήτης οι χρήστες έχουν την πλήρη ιδιοκτησία των στοιχείων τους και αυτοί επιλέγουν με ποιους θα τις μοιραστούνε.

Οι ανησυχίες είχαν φουντώσει όταν ξαφνικά από τους όρους χρήσης είχε εξαφανιστεί η παράγραφος που ανέφερε ότι οι χρήστες μπορούν να διαγράψουν τον λογαριασμό τους και κατ’ επέκταση τα στοιχεία τους από την ιστοσελίδα οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούσαν.  

Η εξαιρετικά δημοφιλής ιστοσελίδα Facebook, έχει περισσότερους από 175 εκατ. χρήστες. Όπως εξήγησε ο κ. Ζούκερμπεργκ η τροποποίηση είχε σκοπό να εξασφαλίσει ότι οποιαδήποτε σχόλια ή μηνύματα είχε αποστείλει κάποιος θα παρέμεναν στο διαδικτύο ακόμα και μετά από την δική του διαγραφή από το Facebook. «Δεν θα χρησιμοποιούσαμε τα στοιχεία σας με οποιοδήποτε τρόπο που θα σας έβρισκε αντίθετους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετοί χρήστες της ιστοσελίδας έχουν δημιουργήσει ομάδες για να εκφράσουν την αντίθεσή τους με αυτές τις αλλαγές, ενώ παράλληλα δεν ξεκαθαρίζεται πουθενά ποια ακριβώς στοιχεία θα διατηρούνται ακόμα και μετά από τη διαγραφή ενός χρήστη.
Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης