Μίχαλος: Να περιοριστεί ο χρόνος εργασίας για να αποφευχθούν οι απολύσεις

Οικονομικές Ειδήσεις

12 Φεβρουάριος 2009
Να επανεξεταστεί το αίτημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τον περιορισμό του χρόνου εργασίας, χωρίς απώλειες για το εισόδημα των εργαζομένων, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Κ. Μίχαλος. Taxheaven.gr

Μίχαλος: Να περιοριστεί ο χρόνος εργασίας για να αποφευχθούν οι απολύσεις

Να επανεξεταστεί το αίτημα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας για τον περιορισμό του χρόνου εργασίας, χωρίς απώλειες για το εισόδημα των εργαζομένων, ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Κ. Μίχαλος.

Ο κ. Μιχαλος ανέφερε ότι ''σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία επανέρχεται στο προσκήνιο και μάλιστα από το Eurogroup και το Ecofin η πρόταση του ΕΒΕΑ για περιορισμό του χρόνου εργασίας χωρίς απώλειες του εισοδήματος των εργαζομένων προκειμένου να αποφευχθούν οι απολύσεις. Οφείλουμε ως χώρα να επανεξετάσουμε το ζήτημα και ο ΟΑΕΔ να μην επιδοτεί μόνο την ανεργία αλλά να εξελιχθεί και σε οργανισμό επιδότησης της εργασίας».

«Αντί η επιχείρηση να βάλει λουκέτο, θα επιβαρύνεται λιγότερο με το 3ήμερο ή 4ημερο και θα έρχεται ως αρωγός ο ΟΑΕΔ και ως ταμείο απασχόλησης να ενισχύσει και να συμπληρώσει πλήρως τόσο το συνταξιοδοτικό, όσο και το μισθολογικό κομμάτι των εργαζομένων για μια περίοδο 6-12 μηνών», δήλωσε o κ. Μίχαλος, διευκρινίζοντας πως θα είναι ένα προσωρινό μέτρο, το οποίο θα αφορά μόνο τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Δεκεμβρίου του 2008, ο κ. Μίχαλος είχε κάνει πρόταση προς την κυβέρνηση να νομοθετήσει εργάσιμη εβδομάδα 3 ή 4 ημερών με ταυτόχρονη περικοπή αποδοχών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, προκειμένου να αποφευχθούν, όπως είχε πει, οι ομαδικές απολύσεις για όσο διάστημα διαρκέσει η κρίση.

Η πρόταση αυτή προκάλεσε, προκάλεσε τότε την μήνιν όχι μόνο της υπουργού Απασχόλησης και των εκπροσώπων της ΓΣΕΕ, αλλά και των προέδρων των εργοδοτικών οργανώσεων (ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ). «Η κυβέρνηση εμμένει στην πολιτική για πλήρη και ποιοτική εργασία. Δεν θα επιτρέψουμε σε καμιά περίπτωση στην κρίση να διαταράξει τις εργασιακές σχέσεις» είχε δηλώσει η κ. Φ. Π. Πετραλιά.

www.kathimerini.gr