Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γεύση πρόωρων εκλογών περιείχε το Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2009

11 Φεβρουάριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Οι αναδιαρθρώσεις και οι παρεμβάσεις που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης έχουν ορίζοντα εφαρμογής τον Ιούνιο, γεγονός που αναζωπύρωσε τις φήμες για «εκλογικό συναγερμό» στην κυβέρνηση, παρ΄ ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε εμφατικά ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές, η εκλογολογία βλάπτει την οικονομία».
Μοιράζουν... επταχίλιαρα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Γεύση πρόωρων εκλογών περιείχε το Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2009

       
 «Γεύση πρόωρων εκλογών» περιείχε το Σχέδιο Δράσης του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2009, το οποίο ανέλυσε χθες ο κ. Κ. Χατζηδάκης .

Οι αναδιαρθρώσεις και οι παρεμβάσεις που παρουσίασε ο υπουργός Ανάπτυξης έχουν ορίζοντα εφαρμογής τον Ιούνιο, γεγονός που αναζωπύρωσε τις φήμες για «εκλογικό συναγερμό» στην κυβέρνηση, παρ΄ ότι ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε εμφατικά ότι «η κυβέρνηση δεν θέλει εκλογές, η εκλογολογία βλάπτει την οικονομία».

Χαρακτηριστικό των εξαγγελιών είναι τα «κουπόνια» σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις: πρόκειται για χρηματοδότηση με 7.000 ευρώ εκατοντάδων ίσως και χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μόνο κριτήριο την καινοτομία στον χώρο της έρευνας και τεχνολογίας. Η παροχή του «επταχίλιαρου» μάλιστα θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, με στόχο την προώθηση καινοτομικών δράσεων. Ο υπουργός Ανάπτυξης για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων μίλησε για τη δημιουργία «Οne-stop-shop» στην ίδρυση επιχειρήσεων, με δεδομένη την έντονη ταλαιπωρία των επιχειρηματιών.

Εμφαση έδωσε ο υπουργός στις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), και κυρίως στην προώθηση των αιολικών πάρκων που έχει καταστεί η μεγάλη πληγή των επενδύσεων στη χώρα μας, με δεδομένο ότι «λιμνάζουν» υποψηφιότητες περίπου 2 δισ. ευρώ.

Μίλησε για εξορθολογισμό των χρονοβόρων αδειοδοτικών διαδικασιών γύρω από τα αιολικά και επανέφερε στο προσκήνιο τη διασύνδεση των Κυκλάδων και της Εύβοιας με το ηπειρωτικό ηλεκτρικό σύστημα, λέγοντας ότι οι μελέτες θα ολοκληρωθούν μέσα στο 2009.

Για τα τιμολόγια της ΔΕΗ ο υπουργός ανακοίνωσε ότι «παγώνουν» ως τον Δεκέμβριο λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ προέβλεψε ότι η επιχείρηση θα παρουσιάσει κέρδη λόγω της πτώσης των διεθνών τιμών των καυσίμων και απέκλεισε κατηγορηματικά την επιβολή ρήτρας ρύπων στους καταναλωτές.

Στο θέμα της ενεργειακής διπλωματίας, ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι περιμένει τους αζέρους επισήμους σύντομα, αφού η Ελλάδα θέλει να αγοράσει επιπλέον ένα δισεκατομμύριο κ.μ. φυσικού αερίου από τη χώρα της Κασπίας, ενώ προήγγειλε σύνδεση της Βουλγαρίας με τον οριζόντιο άξονα αερίου, με τη γραμμή Κομοτηνής- Χάσκοβο, έπειτα από επίμονο αίτημα των γειτόνων μας, οι οποίοι είχαν πικρή εμπειρία από την πρόσφατη ρωσοουκρανική κρίση.

Για τον λιθάνθρακα επιβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να μη χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της χώρας, ενώ ανέφερε ότι τον ενεργειακό σχεδιασμό θα κάνει το Συμβούλιο Εθνικής Ενεργειακής Στρατηγικής και προήγγειλε εθνικό διάλογο με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών κομμάτων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων για την ενεργειακή στρατηγική της χώρας.

Στην αγορά των καυσίμων υιοθέτησε τις εισηγήσεις του Πορίσματος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, λέγοντας ότι «η κατάσταση με τα καύσιμα έχει παραγίνει σε ορισμένες περιπτώσεις». Για τη διείσδυση του φυσικού αερίου, τέλος, ανέφερε ότι στόχος είναι ως το τέλος του 2009 να έχουν συνδεθεί με το δίκτυο περίπου 320.000 καταναλωτές, ενώ ως τον Απρίλιο θα προκηρυχτούν οι διαγωνισμοί για τις τρεις νέες ΕΠΑ (Αν. Μακεδονίας- Θράκης, Κεντρ. Μακεδονίας και Στερεάς Ελλάδας).

Συνολικά, στόχος ως το τέλος του 2010 είναι το αέριο να έχει φτάσει σε ένα εκατομμύριο καταναλωτές.

Πηγή Τα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης