Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πετραλιά: Επιδοτήσεις εργοδοτικών εισφορών αντίδοτο σε απολύσεις

10 Φεβρουάριου 2009 Σχόλια
  • Η υπουργός Απασχόλησης εξετάζει το ενδεχόμενο επιδότησης μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε επιχειρήσεις που απασχολούν έως εννέα άτομα.
Πετραλιά: Επιδοτήσεις εργοδοτικών εισφορών αντίδοτο σε απολύσεις

Η υπουργός Απασχόλησης εξετάζει το ενδεχόμενο επιδότησης μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε επιχειρήσεις που απασχολούν έως εννέα άτομα.

Το ενδεχόμενο επιδότησης μέρους των εργοδοτικών εισφορών σε επιχειρήσεις που απασχολούν έως εννέα άτομα και οι οποίες θα δεσμευθούν ότι τα επόμενα δύο χρόνια δε θα προχωρήσουν σε απολύσεις, άφησε ανοιχτό η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά.

Μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τη ΓΣΕΒΕΕ, η υπουργός αναφερόμενη στο Ασφαλιστικό των ελευθέρων επαγγελματιών τόνισε ότι το κράτος εγγυάται τις συντάξεις και όλες τις παροχές.

Εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών εκτιμούν ότι εντός του έτους το έλλειμμα του ασφαλιστικού τους φορέα, θα φθάσει τα 550 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή Ημερησία

Για το ίδιο θέμα η Express αναφέρει.

Θέμα επιδότησης εργοδοτικών εισφορών


Tην επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών ή τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών σε επιχειρήσεις που απασχολούν έως εννέα άτομα, με την προϋπόθεση ότι δεν θα πραγματοποιήσουν απολύσεις τα δύο επόμενα χρόνια, σχεδιάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη - Πετραλιά μετά το πέρας της συνάντησής της με τη ΓΣΕΒΕΕ.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υφυπουργοί Σοφία Καλαντζάκου και Γιώργος Κοντογιάννης, οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Δημήτρης Κοντός, Δημοσθένης Μαμωνάς, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης, ο διοικητής του ΟΑΕΕ Κώστας Παπαθανασίου και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Γιώργος Βερναδάκης.

Η υπουργός Απασχόλησης ανέφερε ότι στο πλαίσιο επαφών του υπουργείου με τους κοινωνικούς εταίρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, η ηγεσία του συνάντησε το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ με το οποίο είχε μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συνεργασία, επισημαίνοντας ότι βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τους συνδικαλιστές των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Η κ. Πετραλιά δήλωσε: «Στο Yπουργείο Απασχόλησης ήδη έχουμε εκπονήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα με στρατηγική ολοκληρωμένη και στοχευμένη για την αντιμετώπιση της κρίσης για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τις οποίες εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ. Τα μέλη τους, τα μέλη όλα της ΓΣΕΒΕΕ, έχουν ήδη από τις αρχές του χρόνου πρόσβαση σε δράσεις άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από κονδύλια της “Κατάρτισης Α.Ε.” και τη Γραμματεία των Κοινοτικών Πόρων, όπως, επίσης και από στον ΟΑΕΔ».

Oσον αφορά την επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών, η κ. Πετραλιά επισήμανε ότι η ηγεσία του υπουργείου σκέφτεται θετικά κάθε πρόταση που θα συμβάλει στη διατηρησιμότητα των θέσεων απασχόλησης, αλλά και στη δημιουργία νέων. Είναι όμως απαραίτητο, ανέφερε η κ. Πετραλιά, η ΓΣΕΒΕΕ να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση των επιχειρηματιών για τα νέα προγράμματα που περιλαμβάνει το ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης με στόχο την αντιμετώπιση της κρίσης, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και βεβαίως για την πάταξη της ανεργίας.

«Και βεβαίως να επαναλάβω εδώ κάτι το οποίο θα επαναλαμβάνω συνεχώς, σε καμία περίπτωση, και προσπαθούμε προς αυτή την κατεύθυνση όλη η ηγεσία του υπουργείου, να μη χρησιμοποιηθεί η κρίση ή να μη χρησιμοποιείται –γιατί από ορισμένους ήδη χρησιμοποιείται– ως άλλοθι από κανέναν και για οτιδήποτε», τόνισε. Ο πρόεδρος του ΠΟΠΟΚΠ Γιώργος Κουτρουμάνης αναφέρει ότι για το ενδεχόμενο επιδότησης εργοδοτικών εισφορών θα απαιτηθούν περίπου 8 δισ. ευρώ για το σύνολο του εργατικού δυναμικού.

 ΟΑΕΕ

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη - Πετραλιά αναφέρθηκε και στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, επισημαίνοντας ότι θέματα που αφορούν είτε τους συνταξιούχους, είτε τα θέματα της προσωποκράτησης είναι θέματα τα οποία ήδη ως το υπουργείο τα έχει αποφασίσει και τα υλοποιεί.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι το κράτος εγγυάται τις συντάξεις και όλων των ειδών τις παροχές, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάλυψης του ελλείμματος του Tαμείου το οποίο αναμένεται να αγγίξει τα 550 εκατ. ευρώ το 2009.

Η κ. Πετραλιά δήλωσε: «Ο ΟΑΕΕ, το Ταμείο στο οποίο υπάγεται η ΓΣΕΒΕΕ, ήδη μετά την ενοποίηση έχει μπει σε έναν δρόμο απόλυτης εναρμόνισης και εξυγίανσης. Διασταυρώσεις γίνονται συνεχώς, νέες υπηρεσίες και γενικότερα έλεγχοι πραγματοποιούνται καθημερινά σε ολόκληρη τη χώρα και ήδη έχουν βελτιώσει τα έσοδα του ΟΑΕΕ από τις εισπράξεις των εισφορών».

Υπενθυμίζεται ότι ο κλάδος σύνταξης του ΟΑΕΕ θα παρουσιάσει έλλειμμα περίπου 480 εκατ. ευρώ και ο κλάδος ασθενείας 70 εκατ. ευρώ. Η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ δεν κατάφερε να αποσπάσει τη δέσμευση από την υπουργό Απασχόλησης ότι θα προχωρήσει σε άμεση εφαρμογή λύσεων για τη διασφάλιση σταθερής κρατικής χρηματοδότησης ύψους 0,62% του ΑΕΠ με στόχο την εξασφάλιση των μελλοντικών συντάξεων των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και τη βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος δήλωσε ότι πραγματοποιήθηκε μια πολύ καλή συζήτηση μεταξύ των συνδικαλιστών και της ηγεσίας του υπουργείου. «Η υπουργός Απασχόλησης δεσμεύτηκε για τη χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ και την καταβολή των συντάξεων του 2009. Oσον αφορά την διαδοχική ασφάλιση, την ανέλαβε ο υφυπουργός κ. Κοντογιάννης με στόχο τη μείωση του χρόνου καταβολής συντάξεων», επισήμανε.

Εν κατακλείδι, σχετικά με την οικονομική κρίση ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι το μέγεθός της θα το γνωρίζουμε το φθινόπωρο που θα έχουν συγκεντρωθεί τα ακριβή στοιχεία και από τον κλάδο του τουρισμού.
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης