Αποτελέσματα live αναζήτησης

Όλοι υπό το βλέμμα της Google

5 Φεβρουάριου 2009
  • Νέα υπηρεσία εγκαινίασε η Google που θα επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων συσκευών να ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή για το πού ακριβώς βρίσκονται
Όλοι υπό το βλέμμα της Google

Νέα υπηρεσία εγκαινίασε η Google που θα επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων συσκευών να ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή για το πού ακριβώς βρίσκονται

Το ραντάρ της ανοίγει η Google και κανείς δεν θα μπορεί να ξεφύγει! Μια νέα υπηρεσία της δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης θα επιτρέπει στους χρήστες κινητών τηλεφώνων και άλλων ασύρματων συσκευών να ενημερώνουν ανά πάσα στιγμή φίλους και γνωστούς για το πού ακριβώς βρίσκονται.

Χρήστες σε 27 χώρες θα μπορούν να μεταδώσουν το σημείο που βρίσκονται σε άλλους, με τη χρήση του Google Latitude, ενώ ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει σε ποιους αποστέλλονται οι πληροφορίες, ή να τεθεί εκτός υπηρεσίας οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί.

Προς το παρόν, το πρόγραμμα είναι συμβατό με σχετικά λίγες φορητές συσκευές και δεν καλύπτει την Ελλάδα.

Όπως εξήγησε η Google, το νέο εργαλείο θα προβάλλει τη φωτογραφία του χρήστη στη θέση όπου εκείνος βρίσκεται πάνω στους χάρτες του Google Maps, στους οποίους έχει κανείς πρόσβαση μέσω υπολογιστή ή μέσω κινητού με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

«Πέρα από τη διασκέδαση, αναγνωρίζουμε την ευαισθησία των δεδομένων γεωεντοπισμού, γι’ αυτό και εισάγαμε στην εφαρμογή προηγμένα μέσα διαφύλαξης της ιδιωτικότητας», διαβεβαιώνει η Google στην ιστοσελίδα της. Παράλληλα, η εταιρεία τονίζει ότι οι υπολογιστές της αποθηκεύουν μόνο την τρέχουσα θέση των χρηστών και όχι όλο το δρομολόγιό τους.

Το Latitude υπολογίζει τις συντεταγμένες κατά προσέγγιση βάσει στοιχείων που αντλεί από συσκευές GPS, δρομολογητές ασύρματων δικτύων και σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας.

Προς το παρόν είναι συμβατό με κινητά Blackberry, συσκευές με λειτουργικό σύστημα Symbian ή Windows Mobile, καθώς και σε ορισμένα μοντέλα της αμερικανικής T-Mobile που βασίζονται στο λογισμικό Android της Google. Αργότερα πάντως θα επεκταθεί στο iPhone και το iTouch της Apple καθώς και σε αρκετές συσκευές της Sony Ericsson.

H νέα υπηρεσία της Google είναι παρόμοια με αυτή που προσφέρει στην αμερικανική αγορά η εταιρεία Loopt, της οποίας τα γραφεία βρίσκονται μάλιστα πολύ κοντά με τα κεντρικά της Google στο Μάουντεν Βιού της Καλιφόρνια.
Πηγή ημερησίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης