Αποτελέσματα live αναζήτησης

Από 8 στις 16 ημέρες το σφράγισμα ακάλυπτων επιταγών

28 Ιανουάριου 2009
  • Αυξάνεται σε 16 ημέρες το περιθώριο για τη σφράγιση ακάλυπτων επιταγών προκειμένου να μην μπουν στη «μαύρη λίστα» οι εκδότες τους- Διαγράφονται από τα αρχεία οι οφειλές ως 500 ευρώ
Αυξάνεται σε 16 ημέρες το περιθώριο για τη σφράγιση ακάλυπτων επιταγών προκειμένου να μην μπουν στη «μαύρη λίστα» οι εκδότες τους- Διαγράφονται από τα αρχεία οι οφειλές ως 500 ευρώ

Η κυβέρνηση επεκτείνει από 8 σε 16 ημέρες την προθεσμία εξόφλησης απλήρωτων επιταγών ώστε να μην καταχωρίζονται τα στοιχεία οικονομικής συμπεριφοράς των εκδοτών τους στον «Τειρεσία». Οπως αναφέρεται στη σχετική τροποποίηση του νόμου που κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομίας κ. Ν.Λέγκας, «επιταγές που αποδεδειγμένα εξοφλούνται εντός 16 ημερών από τη σφράγισή τους δεν εμφανίζονται στα ανωτέρω αρχεία (δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς) και οι καταχωρισμένες διαγράφονται ». Τέλος, προσδιορίζεται ότι δεν θα εμφανίζονται στα αρχεία μεταδιδόμενων πληροφοριών («Τειρεσίας») και τα στοιχεία όσων οι οφειλές «δεν υπερβαίνουν στο σύνολό τους το ποσό των 500 ευρώ».

Παράλληλα η κυβέρνηση επεκτείνει και στους αναπήρους το μέτρο χορήγησης του έκτακτου επιδόματος κοινωνικής συνοχής, γνωστότερου ως επιδόματος θέρμανσης. Σύμφωνα με τις αλλαγές που ανακοίνωσε μιλώντας χθες στη Βουλή ο κ. Λέγκας στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), στο οποίο έχει εισαχθεί η επίμαχη τροπολογία, στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ και στους συνταξιούχους του ΟΓΑ, οι οποίοι θα λάβουν το επίδομα, προστίθενται και τα άτομα με αναπηρία που είναι έμμεσα ασφαλισμένα ή ανασφάλιστα, καθώς και τα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα. Η συγκεκριμένη ρύθμιση αφορά 200.000 άτομα.

Πηγή Το ΒήμαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης