Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενεργοποιείται το τρίτο σκέλος του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας

28 Ιανουάριος 2009
  • Ενεργοποιείται με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Λέγκας, το τρίτο σκέλος του Σχεδίου Ενίσχυσης της Ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.
Ενεργοποιείται το τρίτο σκέλος του σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας

Ενεργοποιείται με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Λέγκας, το τρίτο σκέλος του Σχεδίου Ενίσχυσης της Ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, με τη απόφαση, καθορίζονται οι όροι όπου θα παρέχεται η εγγύηση του Δημοσίου έως το ποσό των 15 δισ. ευρώ προς τα πιστωτικά ιδρύματα.

Αναλυτικά, η εγγύηση θα αφορά δάνεια που θα συναφθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009 και θα έχουν διάρκεια από 3 μήνες έως 3 έτη. Η εγγύηση για το δανεισμό κάθε τράπεζας θα παρέχεται με ξεχωριστές Υπουργικές Αποφάσεις.

Στόχος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, είναι να συνεχιστεί ομαλά η παροχή ρευστότητας από το πιστωτικό σύστημα με χαμηλό κόστος χρήματος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων, των δημοσίων έργων που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης, των επιχειρήσεων που συμμετέχουν στον Επενδυτικό Νόμο, καθώς και των έργων που εκτελούνται με Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε σχετικά: «Το σχέδιο της Κυβέρνησης για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας υλοποιείται με ταχύτητα και συνέπεια, ώστε να διασφαλιστούν ευνοϊκότεροι όροι για τη χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και να προχωρήσουν έργα και επενδύσεις που δημιουργούν απασχόληση και εισόδημα για τους πολίτες».

www.kathimerini.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης