Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Στο 84,5% των υπόχρεων το ποσοστό υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν για το 2017. Σε εξέλιξη η διαδικασία των ενστάσεων

Αξιολόγηση στο Δημόσιο: Στο 84,5% των υπόχρεων το ποσοστό υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν για το 2017. Σε εξέλιξη η διαδικασία των ενστάσεων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά την απάντησή της σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά σε σχέση με τα στοιχεία της αξιολόγησης στο Δημόσιο ανέφερε τα εξής:

«Η διαδικασία αξιολόγησης του πολιτικού προσωπικού του δημοσίου τομέα αποτελεί βασική κατεύθυνση και προτεραιότητα της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των διαδικασιών και των υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης, με τις διατάξεις του άρθρου 9 «Ηλεκτρονική αξιολόγηση» του ν.4553/2018 τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του ν.4369/2016 περί αξιολόγησης προσωπικού, προβλέποντας την ηλεκτρονική διεξαγωγή της διαδικασίας αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση του έτους 2017 διενεργήθηκε μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής Εφαρμογής Αξιολόγησης, η οποία αποτέλεσε μία νέα λειτουργικότητα του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου.Σύμφωνα με τα στοιχεία της αξιολόγησης του 2017:

-Το σύνολο των υπόχρεων σε αξιολόγηση υπαλλήλων ανέρχεται σε 175.013, εξ αυτών 155.894 καταχωρήθηκαν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

-Το σύνολο των υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν ανέρχεται σε 147.889, εξ αυτών 128.770 αξιολογήθηκαν ηλεκτρονικά.

Συνεπώς το ποσοστό υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν (και ηλεκτρονικά και με έντυπο) αντιστοιχεί στο 84,5% των υπόχρεων σε αξιολόγηση. Το ποσοστό των υπαλλήλων που αξιολογήθηκαν ηλεκτρονικά αντιστοιχεί στο 82,6%.

Η ηλεκτρονική διαδικασία αξιολόγησης για το έτος 2017 ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2018 με τον έλεγχο εγκυρότητας των ηλεκτρονικών εκθέσεων.

Βρίσκεται σε εξέλιξη ακόμη η διαδικασία των ενστάσεων, μετά το πέρας της οποίας οριστικοποιείται η έκθεση, και επομένως και οι βαθμολογίες, με απόφαση της αρμόδιας σύμφωνα με το νόμο Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης.

Τα στοιχεία για τις ενστάσεις ενώπιον της Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης είναι διαθέσιμα στις οικείες υπηρεσίες. Συνεπώς, μετά το πέρας της διαδικασίας των ενστάσεων θα έχουμε τα πλήρη ακριβή στοιχεία για την αξιολόγηση του 2017.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι δρομολογήθηκε ήδη η διαδικασία αξιολόγησης του έτους 2018, με εγκύκλιο που αποστείλαμε σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου. Οι σχετικές με την αξιολόγηση ενέργειες στην ηλεκτρονική εφαρμογή προβλέπεται ότι θα διενεργηθούν από τις 14 Μαρτίου 2019 έως τις 30 Ιουνίου του 2019».

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης