Πιθανή η επαναφορά του αφορολογήτου ορίου των 10.500 ευρώ.

Οικονομικές Ειδήσεις

26 Ιανουάριος 2009
Στις καλένδες παραπέμπεται, όπως όλα δείχνουν, και η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ θα επανέλθει για τους επιτηδευματίες είτε από τα εισοδήματα του 2008 είτε από τα φετινά εισοδήματα.Οι πιέσεις που ασκούνται στο νέο υπουργό Οικονομίας Taxheaven.gr

Πιθανή η επαναφορά του αφορολογήτου ορίου των 10.500 ευρώ.

Το πιθανότερο είναι ο νέος υπουργός Οικονομίας να επαναφέρει το αφορολόγητο για τη χρήση-εισοδήματα του 2009 και για τα επόμενα χρόνια

Στις καλένδες παραπέμπεται, όπως όλα δείχνουν, και η κατάργηση του αφορολογήτου ορίου για 1.000.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες. Το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ θα επανέλθει για τους επιτηδευματίες είτε από τα εισοδήματα του 2008 είτε από τα φετινά εισοδήματα.Οι πιέσεις που ασκούνται στο νέο υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου για να αλλάξει το συγκεκριμένο μέτρο γίνονται ολοένα και πιο έντονες και εκδηλώνονται πλέον και από «γαλάζιους» βουλευτές όπως ο κ. Μανώλης που ζήτησε να επανέλθει το αφορολόγητο όριο σε όλους τους μικρομεσαίους που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Αμέσως μετά την κατάθεση στη Κομισιόν του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα θέσει επί τάπητος το θέμα του αφορολογήτου των επιτηδευματιών.

Για τα εισοδήματα του 2008, στο υπουργείο Οικονομικών θεωρούν ότι είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει ο νόμος και αυτό διότι σε λιγότερο από 40 ημέρες αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων επαγγελματιών και εμπόρων και θα χρειαστούν αρκετές παρεμβάσεις στη διαδικασία της εκκαθάρισης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης που τυπώθηκε χθες, ζητείται από τους φορολογούμενους να απαντήσουν στην ερώτηση αν είναι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιτηδευματίες. Και αυτό γιατί, οι νέοι επαγγελματίες διατηρούν το αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.


Πηγή Ημερησία