Παπαθανασίου: Το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά

Οικονομικές Ειδήσεις

22 Ιανουάριος 2009
Συνεδρίασε η κυβερνητική επιτροπή για την οικονομία. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή,με αντικείμενο την πορεία της οικονομίας και τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομική κρίση. Taxheaven.gr

Παπαθανασίου: Το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά

Συνεδρίασε η κυβερνητική επιτροπή για την οικονομία.
Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε το μεσημέρι η Κυβερνητική Επιτροπή,με αντικείμενο την πορεία της οικονομίας και τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομική κρίση.

Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να πείσει τις αγορές ότι υπάρχει σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης και εξυγίανσης των δημοσιονομικών μεγεθών ενώ, παράλληλα, επιχειρεί να αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής προσθέτοντας «μεζούρες» φιλολαϊκών μέτρων, ευελπιστώντας σε βελτίωση της εικόνας των δημοσκοπήσεων.

Ο Υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, ο οποίος πριν από τη συνεδρίαση είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, υπογράμμισε ότι το 2009 θα είναι δύσκολη χρονιά, αλλά από τα τέλη του έτους και στη συνέχεια μπορεί να υπάρξουν θετικότερες εξελίξεις.

Ο Κ. Καραμανλής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αναφέρθηκε στις αγροτικές κινητοποιήσεις, σημειώνοντας ότι πρέπει να δούμε από κοντά τα προβλήματα των αγροτών και να τα αντιμετωπίσουμε άμεσα.

Ο κ. Παπαθανασίου τόνισε ότι όσον αφορά την ελληνική οικονομία είναι σημαντικό ότι έχει θετικό πρόσημο ανάπτυξης, πρόσθεσε ότι το έλλειμμα θα είναι μικρότερο από το μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης και σημείωσε ότι το μεγάλο αγκάθι είναι το δημόσιο χρέος, το οποίο είναι διογκωμένο από το παρελθόν.

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ακόμη ότι όσοι επιδίδονται σε καταστροφολογία και τάζουν «λαγούς με πετραχήλια» σύντομα θα χάσουν και το τελευταίο ίχνος της αξιοπιστίας τους.

Ο Υπουργός Παιδείας, Αρης Σπηλιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για τα πτυχία των κολεγίων, ανέφερε ότι πρόκειται για πρωτόγνωρη απόφαση, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει μεγάλος δρόμος μέχρι να τελεσιδικήσει.

Διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως για την οικονομική πολιτική

Τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομική πολιτική ζητά με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Η επιστολή του πρωθυπουργού προς τον κ. Σιούφα έχει ως εξής:

«Η συνεχώς εντεινόμενη παγκόσμια οικονομική κρίση, οι αντίστοιχες εξελίξεις και προοπτικές στο πλαίσιο της Ε.Ε. και η επίδρασή τους στην οικονομία μας, επιβάλλουν την ολοκληρωμένη ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας ως προς την πολιτική που ακολουθεί η Κυβέρνηση στον γενικότερο οικονομικό τομέα, τόσο για την αντιμετώπιση των τρεχόντων προβλημάτων όσο και για την μελλοντική θωράκισή του και τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Για τους λόγους αυτούς ζητώ τη διεξαγωγή συζήτησης Προ Ημερησίας Διατάξεως σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής».

www.kathimeirni.gr