Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κ. Κόλλιας: «Η χθεσινή δοκιμαστική έξοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις αγορές είναι ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της πλήρους αυτονόμησης της χώρας για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών»

Κ. Κόλλιας: «Η χθεσινή δοκιμαστική έξοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις αγορές είναι ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της πλήρους αυτονόμησης της χώρας για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα
Τηλ.: 2132141800,
FAX: 2132141873,
e-mail: [email protected]


Αθήνα, 30-01-2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η χθεσινή δοκιμαστική έξοδος της Ελληνικής Δημοκρατίας στις αγορές είναι ένα πρώτο, μικρό βήμα στην κατεύθυνση της πλήρους αυτονόμησης της χώρας για την κάλυψη των δανειακών της αναγκών.

Η σημαντική υπερκάλυψη του ζητούμενου ποσού είναι κάτι παραπάνω από αναμενόμενη, λόγω και του σχετικά μικρού ποσού που αντλήθηκε (2,5 δισ. ευρώ), ενώ το επιτόκιο θα μπορούσε να είναι μικρότερο - είναι πολύ υψηλότερο από το επιτόκιο αντίστοιχο άλλων χωρών, που βγήκαν από προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής -, αν δεν εξακολουθούσαμε να βρισκόμαστε εκτός επενδυτικών βαθμίδων (investment grades) και εκτός των προγραμμάτων ποσοτικής χαλάρωσης και επαναγοράς ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η συνέχιση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων και η τήρηση των δεσμεύσεων της Ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί εχέγγυο για την εξομάλυνση την καμπύλης των επιτοκίων στο μέλλον.Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141866
2132141883
2132141870

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης