Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο προσκήνιο η λίστα με τα υπό ένταξη νέα επαγγέλματα στα ΒΑΕ

5 Ιανουάριου 2009 Σχόλια
  • Kατατίθεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την επαναλειτουργία της Επιτροπής των Βαρέων και Ανθυγιεινών από το Yπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ώστε να εξετασθούν περίπου 100 νέες υπό ένταξη ειδικότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του Yπουργείου Απασχόλησης βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς παρά το γεγονός ότι η νέα λίστα δεν θα είναι έτοιμη πριν από το τέλος Φεβρουαρίου, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2009.
Στο προσκήνιο η λίστα με τα υπό ένταξη νέα επαγγέλματα στα ΒΑΕ              

 Kατατίθεται στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την επαναλειτουργία της Επιτροπής των Βαρέων και Ανθυγιεινών από το Yπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, ώστε να εξετασθούν περίπου 100 νέες υπό ένταξη ειδικότητες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι του Yπουργείου Απασχόλησης βρίσκονται σε εγρήγορση καθώς παρά το γεγονός ότι η νέα λίστα δεν θα είναι έτοιμη πριν από το τέλος Φεβρουαρίου, οι αλλαγές θα εφαρμοστούν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2009.

Η Επιτροπή θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της το συντομότερο δυνατό, εντός δύο μηνών, κάτι που θεωρείται ανέφικτο από τα μέλη της για την πλήρη εξέταση όλων των παραμέτρων των υπό ένταξη επαγγελμάτων. Υπενθυμίζεται ότι οι εργασίες της Eπιτροπής αναμένονταν να ξεκινήσουν εκ νέου τις πρώτες ημέρες του Oκτωβρίου με δίμηνη προθεσμία έως το τέλος Νοεμβρίου.

Ο αριθμός των ειδικοτήτων αγγίζει τις 100 και απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να αποφασισθεί ποια τελικά επαγγέλματα θα ενταχθούν στις τέσσερις επιμέρους κατηγορίες που έχει προτείνει η Επιτροπή και δεν έχει αποφασίσει αν θα αποδεχθεί ως καθεστώς των ΒΑΕ η κ. Πετραλιά. Στόχος ήταν οι νέες ρυθμίσεις να εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2009, έστω και αναδρομικά.

Oπως και να έχει, τις τελικές αποφάσεις θα της λάβει η υπουργός Απασχόλησης και στο επίκεντρο των όποιων επιλογών θα βρίσκεται το πολιτικό κόστος, που δεδομένης της καταστάσεως στα ΒΑΕ  μάλλον είναι καίριας σημασίας.

Υπό ένταξη

Στον νέο κατάλογο των ΒΑΕ επιθυμούν να ενταχθούν οι απασχολούμενοι στις εξής ειδικότητες: προσωπικό καθαριότητας σε γραφεία, αίθουσες και λοιπούς δημόσιους χώρους και εγκαταστάσεις, γραφίστες που απασχολούνται σε εκτυπώσεις, τυπογράφοι, φωτογράφοι, τεχνικοί και ψυκτικοί, τεχνίτες γραφικών τεχνών, χημικοί και βοηθοί χημικού, το υγειονομικό προσωπικό στρατιωτικών νοσοκομείων, βοηθοί ακτινολόγων, ακτινοθεραπευτές και φυσιοθεραπευτές, χημικοί παρασκευαστές, ελαιοχρωματιστές, συγκολλητές μετάλλων, οπλουργοί, πυροτεχνουργοί, ναυτικοί δύτες, φορτοεκφορτωτές, εργάτες υποβρυχίων φραγμάτων, χημικοί ασχολούμενοι με υγρά καύσιμα, τεχνολόγοι, τεχνικό προσωπικό ΑΕΙ (τυπογράφοι, ελαιοχρωματιστές, ψυκτικοί - μηχανικοί, οικοδόμοι, σιδηρουργοί, υαλουργοί, προγραμματιστές Η/Υ, χειριστές Η/Υ), φυσικοί γεωλόγοι, εργατοτεχνίτες απασχολούμενοι σε οικοδομικές εργασίες, το προσωπικό του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, αερολιμενικοί, ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οδηγοί - πυροσβέστες.

Πηγή: Express.gr
 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης