Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου και της λίρας Αγγλίας

30 Δεκέμβριου 2008 Σχόλια
  • Σημαντική υποχώρηση έναντι του ευρώ καταγράφει το αμερικανικό δολάριο καθώς εντείνονται οι ανησυχίες παγκοσμίως για την ένταση στην Μέση Ανατολή, με τις ισραηλινές επιθέσεις σε θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Οι αγορές προβληματίζονται για επέκταση των εντάσεων με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην παροχή προμηθειών αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα ενέργειας στον κόσμο.
Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου και της λίρας Αγγλίας

Το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί και έναντι του γιεν.

Σημαντική υποχώρηση έναντι του ευρώ καταγράφει το αμερικανικό δολάριο καθώς εντείνονται οι ανησυχίες παγκοσμίως για την ένταση στην Μέση Ανατολή, με τις ισραηλινές επιθέσεις σε θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Οι αγορές προβληματίζονται για επέκταση των εντάσεων με ενδεχόμενες επιπτώσεις στην παροχή προμηθειών αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη καταναλώτρια χώρα ενέργειας στον κόσμο.

Το αμερικανικό νόμισμα εξασθένισε κατά 1,5% έναντι του ευρώ, στα 1,4238, από1,4028. Αναλυτές αναφέρουν ότι το δολάριο ενδέχεται να υποχωρήσει ακόμη και στο 1,46 του ευρώ έως τα τέλη Ιανουαρίου.

Έναντι του γιεν, το δολάριο σημείωσε πτώση στα 90,44, καταγράφοντας ετήσιες απώλειες κατά 19% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος.

Σημαντική υποχώρηση και της λίρας Αγγλίας έναντι του ευρώ, στις 96,59 πέννες. Φέτος, η λίρα έχει σημειώσει πτώση 24% έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης