Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οχι στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, είπε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών

24 Δεκέμβριου 2008 Σχόλια
  • Απερρίφθη, τελικά, το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.
Οχι στη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, είπε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών              

    Απερρίφθη, τελικά, το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα.

    Όπως έγινε γνωστό, το αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου, το οποίο είχε δημιουργήσει έντονους προβληματισμούς και αντιδράσεις στους κόλπους των εμποροϋπαλλήλων, ψηφίστηκε μόνο από τους νομαρχιακούς συμβούλους, που ανήκουν στην παράταξη που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, ενώ σημειώνεται ότι η εισήγηση του αντινομάρχη Χάρη Πασβαντίδη, ο οποίος αντικατέστησε τον Νομάρχη Γιάννη Σγουρό, ήταν αρνητική.

    Έτσι, μετά και την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όποιος καταστηματάρχης ανοίξει το κατάστημά του την επόμενη Κυριακή, θα υποστεί τις σχετικές κυρώσεις του νόμου.

Πηγή Express
 
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΉ για το ίδιο θέμα αναφέρει

Νομαρχιακό Συμβούλιο: «Ποτέ την Κυριακή»

Aπέρριψε το Νομαρχιακό Συμβούλιο της Αθήνας την πρόταση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης ΕΣΑ να παραμείνουν ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα στα όρια του Δήμου της πρωτεύουσας την προσεχή Κυριακή.

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν μόνο οι νομαρχιακοί σύμβουολοι που ανήκουν στην παράταξη η οποία πρόσκειται στη ΝΔ ενώ η εισήγηση του αντινομάρχη Χάρη Πασβαντίδη, που αντικατέστησε το Νομάρχη Γιάννη Σγουρό, ήταν αρνητική.

Μετά την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, όποιος καταστηματάρχης ανοίξει το μαγαζί του την Κυριακή θα υποστεί τις σχετικές κυρώσεις του νόμου.

Υπενθυμίζεται πως χθες το υπουργείο Ανάπτυξης, με παρέμβαση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είχε κάνει δεκτό το αίτημα του ΕΒΕΑ και του ΕΣΑ, κάτι που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με προεξάρχουσες τη ΓΣΕΕ τη ΓΣΕΒΕΕ, το ΕΚΑ και την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

«Tα καταστήματα θα ανοίξουν»

«Τα καταστήματα θα ανοίξουν», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, Παναγής Καρέλας, επισημαίνοντας ότι «η απόφαση δεν στηρίζεται πουθενά. Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις μας θέλουν να δουλέψουν, οι συνδικαλιστές έχουν άλλη άποψη».

Να ανοίξουν τα καταστήματά τους αποφάσισαν οι εμπορικοί σύλλογοι Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Αλίμου και Περιστερίου.


Το κέρδος Για το ίδιο θέμα αναφέρει.

Ποτέ την Κυριακή
Με ισχυρή πλειοψηφία απέρριψε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αθηνών το αίτημα των εμπόρων για λειτουργία της αγοράς για δεύτερη Κυριακή του χρόνου, στις 28 Δεκεμβρίου.

Μεγάλη ήταν η αντίδραση των εμποροϋπαλλήλων ενώ πολλοί ήταν οι εκπρόσωποι των εμπόρων που δεν συμφωνούσαν με την πρόταση, παρόλο που ήταν στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει η Κυβέρνηση για τις επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τα πρόσφατα επεισόδια και θα ήταν ένα έκατκτο μέτρο που θα εφαρμοζόταν μόνον φέτος.


Η συνεδρίαση, η οποία ξεκίνησε στη μία ώρα, μάλλον ως επεισοδιακή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί καθώς ήταν ανοικτή σε όλους και ήταν πολλοί οι εκπρόσωποι συλλόγων εμποροϋπαλλήλων, οι οποίοι συμμετείχαν, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στο ενδεχόμενο λειτουργίας των καταστημάτων και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.

Νωρίτερα επικρατούσε σύγχυση σε καταναλωτές και εμπόρους για το αν και σε ποιές περιοχές θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου.

 Στο μεταξύ, χωρίς να περιμένουν την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου εξέδωσαν αποφάσεις δημοτικά συμβούλια όπως είναι του Περιστερίου και του Αμαρουσίου, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκουν μεγάλα εμπορικά κέντρα, για τη λειτουργία των καταστημάτων στην περιφέρειά τους την ερχόμενη Κυριακή. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χ ρ. Φώλιας είχε προτείνει στους εμπορικούς συλλόγους, εάν το θέλουν, να ζητήσουν από την τοπική αυτοδιοίκηση να προχωρήσει σε απόφαση για να λειτουργήσουν και την προσεχή Κυριακή.

Οι εμπορουπάλληλοι διαμαρτύρονται για τη λειτουργία των καταστημάτων την επόμενη Κυριακή διότι εκτιμούν ότι καταστρατηγείται ο νόμος ενώ ο εμπορικός κόσμος είναι διχασμένος σε αυτούς που θέλουν να ανοίξουν τα καταστήματα ακόμα μια Κυριακή και είναι στην πλειοψηφία τους τα πολυκαταστήματα οι αλυσίδες καταστημάτων τα μεγάλα μαγαζιά και τα εμπορικά κέντρα και σε αυτούς που δεν θέλουν και είναι στην πλειοψηφία τους μικρές επιχειρήσεις που εκτιμούν ότι τετοιες πρακτικές του οδηγούν στο κλεισιμο δι΄τοι δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Για όσες επιχειρήσεις λειτουργήσουν πάντως το ωράριο θα είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Πειραιάς

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα στον Πειραιά την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, και σημειώνει ότι δυστυχώς παρατηρούμε, ότι ένα επιπλέον μέτρο ανακούφισης και στήριξης των συναδέλφων μας του εμπορικού κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, που επλήγησαν από τα πρόσφατα γεγονότα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και για άλλη μια φορά όχημα, για την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Με αφορμή τις ανακοινώσεις, περί λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απέστειλε στον εμπορικό κόσμο του Πειραιά σχετική επιστολή, αναφέροντας ότι πάγια θέση του Συλλόγου είναι η εφαρμογή και ο σεβασμός στο νόμο, καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να απαιτείς την νομιμότητα, όταν δεν την τηρείς.

Δεδομένου, ότι κανείς Εμπορικός Σύλλογος και καμία Νομαρχία δεν έχει δικαίωμα να μετατρέπει την αργία της Κυριακής σε εργάσιμη ημέρα, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρήσουμε και να διαφυλάξουμε τη νομιμότητά της και οποιαδήποτε διαφορετική πρακτική ακολουθηθεί, θα φέρει την ευθύνη του καθενός συναδέλφου που θα έχει και γνώση των συνεπειών του νόμου.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης