Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανοιχτά τα μαγαζιά στις 28 Δεκεμβρίου, τί ισχύει για τους εργαζομένους

23 Δεκέμβριου 2008
  • Το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, όπου ετέθη, εκ νέου και επιτακτικά, το πρόβλημα της λειτουργίας των καταστημάτων στα όρια ευθύνης του (Δήμος Αθηναίων) λόγω των γεγονότων της προηγούμενης περιόδου, έκανε δεκτό το αίτημα για έκτακτη λειτουργία της Αγοράς την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008 και μόνο για φέτος.
Λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή 28/12/2008      


Το Υπουργείο Ανάπτυξης, μετά από συνάντηση που είχε με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, όπου ετέθη, εκ νέου και επιτακτικά, το πρόβλημα της λειτουργίας των καταστημάτων στα όρια ευθύνης του (Δήμος Αθηναίων) λόγω των γεγονότων της προηγούμενης περιόδου, έκανε δεκτό το αίτημα για έκτακτη λειτουργία της Αγοράς την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008 και μόνο για φέτος. Το αίτημα επίσης ετέθη στον Πρωθυπουργό κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. - Κατόπιν τούτων, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γεώργιος Βλάχος συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του Νομάρχη Αθηνών κου Ιωάννη Σγουρού (λόγω απουσίας του ιδίου εκτός Αθηνών) Αντινομάρχη και παρά τω Νομάρχη κ. Χάρη Πασβαντίδη.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε η κοινή προσέγγιση για τη στήριξη της αγοράς της Αθήνας καθώς και για την υλοποίηση της απόφασης. - Διευκρινίζεται ότι όσοι υπάλληλοι επιλέξουν να εργασθούν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008, θα αμειφθούν με προσαύξηση κατά 75% καθώς και με μία επιπλέον μέρα άδειας (ρεπό), η οποία θα δοθεί υποχρεωτικά εντός του Ιανουαρίου 2009. Εναλλακτικά, μετά από κοινή απόφαση των δυο μερών (εργαζόμενοι-εργοδότες), μπορεί η ημέρα απασχόλησης αντί για άδεια να πληρωθεί και σε αυτή την περίπτωση ισχύει επιπλέον προσαύξηση κατά 75%.

Πηγή ΠΙΜ


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης