Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο 6% ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των συναυλιών

21 Δεκέμβριου 2018 Σχόλια
Στο 6% ο ΦΠΑ στα εισιτήρια των συναυλιών
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτάΜε μια νέα τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή επανακαθορίζεται από 1-1-2019, ο συντελεστής Φ.Π.Α. στα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών.

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Άρθρο...
Τροποποίηση του Παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α.


Με την προτεινόμενη διάταξη επεκτείνεται το πεδίο εφαρμογής του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ και στα εισιτήρια των συναυλιών. Η διάταξη αυτή, η οποία προτείνεται κατ' εφαρμογή δυνατότητας που παρέχεται από την οδηγία 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2006 σχετικά με το κοινό σύστημα ΦΠΑ (ELL 347), επιδιώκει την τόνωση της αγοράς μέσω και της μείωσης των τελικών τιμών των εισιτηρίων των συναυλιών προς τους καταναλωτές, για την ενίσχυση του πολιτισμού, κατ' ανάλογη εφαρμογή με τα ισχύοντα μέχρι στιγμής για τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων. Η προτεινόμενη διάταξη αφορά αποκλειστικά τα εισιτήρια των συναυλιών στην διάρκεια των οποίων δεν προσφέρεται οποιαδήποτε άλλη παροχή προς τους θεατές πλην του μουσικού θεάματος.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Άρθρο...
Τροποποίηση του Παραρτήματος III του Κώδικα Φ.Π.Α.


1. Η παρ. 1 του Κεφαλαίου Β" «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ» του Παραρτήματος III του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), ο οποίος κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 2859/2000 (Α'248), όπως το Παράρτημα αυτό ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής:
«1. Εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων και συναυλιών για τα οποία ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε έξι τοις εκατό (6%).».

2. Οι διατάξεις του παρόντος άρθρου ισχύουν από 1.1.2019.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης