Η ΕΕ λέει όχι στην υπέρβαση του 48ωρου

Εργατικά - Ασφαλιστικά

18 Δεκέμβριος 2008
Την κατάργηση εντός τριετίας της ρήτρας αυτοξαίρεσης (opt- out) από τον κανόνα του 48ωρου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας ψήφισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Taxheaven.gr

Η ΕΕ λέει όχι στην υπέρβαση του 48ωρου

Την κατάργηση εντός τριετίας της ρήτρας αυτοξαίρεσης (opt- out) από τον κανόνα του 48ωρου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας ψήφισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση της Ελλάδας, η οποία είχε καταψηφίσει, την οποιαδήποτε εξαίρεση από τον κανόνα του 48ωρου.

Συγκεκριμένα η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας  κα. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά στο Συμβούλιο Απασχόλησης της 9ης  Ιουνίου 2008 είχε αντιταχθεί στη διατήρηση των εξαιρέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 15ης  Σεπτεμβρίου 2008, μόνο η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία καταψήφισε ρητά την απόφαση για την εφαρμογή των εξαιρέσεων από το 48ωρο.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας η Υπουργός  Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, από τις Βρυξέλλες έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση της μάχης που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Σε κάθε φάση κάναμε σαφές ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στον χρόνο εργασίας. Η Ελλάδα στηρίζει την ανταγωνιστικότητα στη βάση της ποιότητας και όχι της υπερεργασίας.
Σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε ένα καθαρό μήνυμα προς όλους τους ευρωπαίους πολίτες. Το μήνυμα της Κοινωνικής Ευρώπης».