Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η ΕΕ λέει όχι στην υπέρβαση του 48ωρου

18 Δεκέμβριου 2008
  • Την κατάργηση εντός τριετίας της ρήτρας αυτοξαίρεσης (opt- out) από τον κανόνα του 48ωρου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας ψήφισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η ΕΕ λέει όχι στην υπέρβαση του 48ωρου

Την κατάργηση εντός τριετίας της ρήτρας αυτοξαίρεσης (opt- out) από τον κανόνα του 48ωρου εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας ψήφισε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η απόφαση αυτή αποτελεί δικαίωση της Ελλάδας, η οποία είχε καταψηφίσει, την οποιαδήποτε εξαίρεση από τον κανόνα του 48ωρου.

Συγκεκριμένα η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας  κα. Φάνη Πάλλη- Πετραλιά στο Συμβούλιο Απασχόλησης της 9ης  Ιουνίου 2008 είχε αντιταχθεί στη διατήρηση των εξαιρέσεων και στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της 15ης  Σεπτεμβρίου 2008, μόνο η Ελλάδα μαζί με την Ισπανία καταψήφισε ρητά την απόφαση για την εφαρμογή των εξαιρέσεων από το 48ωρο.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας η Υπουργός  Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, από τις Βρυξέλλες έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή απόφαση αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση της μάχης που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Σε κάθε φάση κάναμε σαφές ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στον χρόνο εργασίας. Η Ελλάδα στηρίζει την ανταγωνιστικότητα στη βάση της ποιότητας και όχι της υπερεργασίας.
Σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έστειλε ένα καθαρό μήνυμα προς όλους τους ευρωπαίους πολίτες. Το μήνυμα της Κοινωνικής Ευρώπης».


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης