Κανόνες ελέγχου (αν)ακρίβειας δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και τραπεζικοί λογαριασμοί | Taxheaven

Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κανόνες ελέγχου (αν)ακρίβειας δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και τραπεζικοί λογαριασμοί

7 Δεκέμβριος 2018 -- ΣχόλιαΝένα Π. Διονυσοπούλου, Δικηγόρος

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο ΚΦΔ παρέχει στον ελεγκτικό μηχανισμό την εξουσία ελέγχου της (αν)ακρίβειας των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος εστιάζοντας πλέον, κατά τα παγκόσμια ειωθότα, στην (παράνομη) προσαύξηση περιουσίας από άγνωστη πηγή ή αιτία.

Η προσαύξηση της περιουσίας μπορεί να αναφέρεται σε κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής, όπως οικόπεδα, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, τραπεζικές καταθέσεις και πάσης φύσεως χρεόγραφα, (μετοχές, τοκομερίδια, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια κλπ.), η οποία δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματα που δηλώνει ο φορολογούμενος. Δεν είναι αυτονόητο ωστόσο πως η μεταβολή της σύνθεσης ή της διατήρησης της περιουσίας είναι συνώνυμη της προσαύξησής της.

Το σημαντικότερο εργαλείο που διαθέτει η Διοίκηση μετά την εισαγωγή των εμμέσων τεχνικών ελέγχου είναι η κτήση από Τραπεζικά Ιδρύματα, της ημεδαπής (αλλά και της αλλοδαπής) στοιχείων αφενός για την ύπαρξη, αφετέρου για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών και λοιπών επενδυτικών προϊόντων των φορολογούμενων, τα οποία είναι προσβάσιμα ανεξαρτήτως της στοιχειοθέτησης εύλογης υπόνοιας διάπραξης φοροδιαφυγής εκ μέρους τους.


Προσοχή!

Η υπηρεσία αυτή είναι διαθέσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη του κόμβου με πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία «Αρχείο Νόμων και Αποφάσεων».

Εάν δεν είστε μέλος στον κόμβο πατήστε εδώ για περισσότερα. 

Αν είστε μέλος και θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες πατήστε εδώ.

Δείτε όλα όσα προσφέρει η συνδρομητική υπηρεσία του κόμβου με χρέωση μόνο 100,00 ευρώ το χρόνο.

Δείτε επίσης τη μεγάλη εορταστική προσφορά του κόμβου.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκηςPrint word

printer word version

Add to library

click this to add to library

Clippy Clip

clip this

Email

email this to someone