Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χαλάρωση φορολογικών ελέγχων στο λιανεμπόριο

14 Δεκέμβριος 2008
  • «XAΛAPΩNOYN» οι φορολογικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, το οποίο εκτός από τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης (που επιτείνουν την έλλειψη ρευστότητας και τη δύσκολη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό) δέχθηκε μεγάλο «πλήγμα» από τα βίαια επεισόδια στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις.
Χαλάρωση φορολογικών ελέγχων στο λιανεμπόριο

«XAΛAPΩNOYN» οι φορολογικοί έλεγχοι στις επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, το οποίο εκτός από τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης (που επιτείνουν την έλλειψη ρευστότητας και τη δύσκολη πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό) δέχθηκε μεγάλο «πλήγμα» από τα βίαια επεισόδια στην Αθήνα και άλλες μεγάλες πόλεις.

Παράγοντες του Yπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι ακόμη και τα καταστήματα που δεν υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή θα εμφανίσουν τζίρο αισθητά μειωμένο εξαιτίας και της απροθυμίας των καταναλωτών να επισκεφθούν περιοχές όπου συνεχίζονται οι διαδηλώσεις. Στον αντίποδα, οι φορολογικοί έλεγχοι θα είναι στοχευμένοι σε μεγάλες επιχειρήσεις και συγκεκριμένους κλάδους, όπως αυτοί της αναψυχής, του τουρισμού και της οικοδομής, όπου μέσα από διασταυρώσεις υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για σημαντική φοροδιαφυγή. Στο στόχαστρο βρίσκεται κυρίως η απόδοση του ΦΠΑ, τα έσοδα από τον οποίο… καρκινοβατούν. Παράλληλα, με ελέγχους απειλούνται οι επιχειρήσεις που δεν θα περαιώσουν τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις τους, ενώ με αναγκαστικά μέτρα όσοι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο αλλά δεν τα έχουν ρυθμίσει.

Πηγή ExpressΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης