Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενίσχυση με 200.000 ευρώ για πληγείσες επιχειρήσεις

10 Δεκέμβριου 2008
  • Πακέτο μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις σχεδιάζει η κυβέρνηση.
Ενίσχυση με 200.000 ευρώ για πληγείσες επιχειρήσεις

Πακέτο μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται από τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις σχεδιάζει η κυβέρνηση.  
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομίας έκτακτη σύσκεψη, υπό τον υπουργό Γιώργο Αλογοσκούφη, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης Χρήστου Φώλια και Απασχόλησης Φάνης Πάλλη - Πετραλιά, προκειμένου να διαμορφωθεί το πακέτο μέτρων, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί σήμερα από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση εξετάζει την υιοθέτηση των εξής παρεμβάσεων:

- Παράταση της καταβολής του ΦΠΑ για τουλάχιστον δύο μήνες.

- Αναστολή της καταβολής των εργοδοτικών εισφορών στο ΙΚΑ και τα άλλα ταμεία επίσης για τουλάχιστον δύο μήνες.

- Εφάπαξ ενίσχυση των επιχειρήσεων που απασχολούν μέχρι 50 εργαζόμενους μέσω του ΕΟΜΜΕΧ με ποσό έως 200.000 ευρώ.

- Eνταξη των επιχειρήσεων σε προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ για δανειοδότηση από τις τράπεζες με πλήρως επιδοτούμενα δάνεια, την αποπληρωμή των οποίων θα εγγυηθεί το Ταμείο. Τα δάνεια αυτά θα αφορούν κυρίως κεφάλαιο κίνησης για προμήθεια εμπορευμάτων.

Ιδιαίτερος ήταν ο προβληματισμός των τριών υπουργών όσον αφορά τα μέτρα που θα ληφθούν και θα αφορούν τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από προχθές ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ζήτησε την ανάληψη από την Πολιτεία της υποχρέωσης καταβολής των μισθών κατά το διάστημα που οι επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν προκειμένου να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα που προτάθηκαν από την υπουργό Απασχόλησης αφορούν:

Την ένταξη των επιχειρήσεων που καταστράφηκαν σε τρέχοντα προγράμματα του ΟΑΕΔ όπως το πρόγραμμα «αυτοαπασχόλησης για δημιουργία νέων επιχειρήσεων» και το πρόγραμμα «επιδότησης της απασχόλησης ανέργων».

Τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που επλήγησαν. Σε αυτούς θα καταβληθούν τα μεροκάματα της περιόδου αποκατάστασης των ζημιών μέσω του ΟΑΕΔ.

Εξάλλου η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι θα δανειοδοτήσει με ευνοϊκούς όρους μικρομεσαίες επιχειρήσεις-πελάτες της που υπέστησαν ζημίες. Συγκεκριμένα η Τράπεζα θα προβαίνει σε αναστολή δόσεων επιχειρηματικών δανείων για χρονικό διάστημα έως 12 μηνών, ενώ παράλληλα θα υποστηρίξει τις ζημιωθείσες επιχειρήσεις για την αποκατάσταση ζημιών ακινήτων και εξοπλισμού και για προμήθεια εμπορευμάτων μέσω χορήγησης δανείου με περίοδο χάριτος έως 12 μήνες. Σε ανάλογες κινήσεις θα προχωρήσει η Εθνική Ασφαλιστική, η οποία έχει θέσει σε λειτουργία ειδική υπηρεσία για την αναγγελία των ζημιών με στόχο την ταχεία διεκπεραίωσή τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν από τις 08:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ. στα τηλέφωνα: 2109099159 και 160 για ζημίες σε καταστήματα, επιχειρήσεις και κατοικίες και 2109099100 για ζημίες αυτοκινήτων.

Τέλος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και η διοίκηση της Eurobank θα προχωρήσει άμεσα στην ανακοίνωση μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων - πελατών της.

Πηγή ExpressΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης