Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βομβαρδισμένο τοπίο η Αθήνα

8 Δεκέμβριου 2008 Σχόλια
  • Επτά άτομα συνελήφθησαν, ενώ 15 προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πορεία προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με αφορμή το θάνατο του 15χρονου από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού χθές το βράδυ στα Εξάρχεια.
Βομβαρδισμένο τοπίο η Αθήνα

Επτά άτομα συνελήφθησαν, ενώ 15 προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πορεία προς τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση με αφορμή το θάνατο του 15χρονου από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού χθές το βράδυ στα Εξάρχεια.

    Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, η πορεία δεν έφτασε στο αστυνομικό μέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς στο μέσο περίπου διασπάστηκε σε δύο μεγάλες ομάδες, οι οποίες συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις και ακολούθως μικρότερες ομάδες προξένησαν σημαντικές ζημίες στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

    Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν 8 πολίτες και 13 αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία, ενώ οι νεαροί πυρπόλησαν 2 αυτοκίνητα, 2 αντιπροσωπείες αυτοκινήτων και 2 υποκαταστήματα τραπεζών, καθώς και 2 άλλα καταστήματα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ενώ με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα προξένησαν συνολικά φθορές σε 38 αυτοκίνητα, 14 καταστήματα και 4 τράπεζες.

    Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, ενώ τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στην ευρύτερη περιοχή γύρω απο το Πολυτεχνείο, όπου μπήκε μεγάλος αριθμός διαδηλωτών. Νωρίτερα η πορεία επανασυγκροτήθηκε στην περιοχή των Χαυτείων, από όπου ανέβηκε την οδό Σταδίου μέχρι τη Βουλή.

    Εκεί οι νεαροί συγκρούστηκαν και πάλι με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση δακρυγόνων και στη συνέχεια οι διαδηλωτές επέστρεψαν στο Πολυτεχνείο.

    Αυτή την ώρα παραμένουν άτομα στο ίδρυμα, αλλά και αστυνομικοί. Ωστόσο, φαίνεται ότι η κατάσταση έχει ηρεμήσει, ενώ έχουν ανοίξει όλοι οι δρόμοι, εκτός από το τμήμα της οδού Πατησίων, από τα Χαυτεία μέχρι την Κοδριγκτώνος. Κατά διαστήματα ομάδες νεαρών βγαίνουν από το Πολυτεχνείο και πετούν πέτρες. Για το λόγο αυτό παραμένουν στην περιοχή αστυνομικές δυνάμεις.


Ηράκλειο: Επεισόδια στο κέντρο της πόλης
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν απόψε στο Ηράκλειο όταν ομάδα αντιεξουσιαστών αφού έσπασε προθήκες τραπεζών και καταστημάτων επιτέθηκε με βόμβες μολότωφ εναντίον αστυνομικών στο κέντρο του Ηρακλείου.

    Η ομάδα των αντιεξουσιαστών ξεκινώντας από το κέντρο της πόλης κατευθύνθηκε προς τις οδούς Καλοκαιρινού, Αγίου Μηνά, Πλατείας Κορνάρου, Αβέρωφ και Δικαιοσύνης, όπου με καδρόνια και ξύλα έσπαγαν κάθε είσοδο τράπεζας που συναντούσαν. Στη συνέχεια αφού έβαλαν φωτιά στη Γιούρομπανκ επί της οδού Δικαιοσύνης κατευθύνθηκαν στο κέντρο της πόλης στο Μεϊντάνι. Εκεί άρχισαν να επιτίθενται στους αστυνομικούς με πέτρες και ξύλα και στη συνέχεια άρχισαν να πετούν κατά των αστυνομικών βόμβες μολότωφ ενώ χρησιμοποιούσαν κάδους απορριμμάτων και ό,τι άλλο έβρισκαν για οδοφράγματα.

    Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν με τη χρήση δακρυγόνων και άρχισαν οδομαχίες στην περιοχή του κέντρου. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά προχώρησαν προς την πλατεία των Λιονταριών και από καταστήματα άρπαξαν καρέκλες και τις πετούσαν στους αστυνομικούς.

    Αυτή την ώρα (9.30) πάντως επικρατεί ησυχία αφού οι αντιεξουσιαστές έχουν διασκορπιστεί σε στενά του κέντρου της πόλης, ενώ η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για τυχόν νέα επεισόδια.

Δεν θα λειτουργήσουν τα ΤΕΙ Αθήνας
Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του Ιδρύματος για αύριο Δευτέρα. Στόχος του ιδρύματος, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του, είναι να συμβάλλει στην εκτόνωση της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Αθήνας.

Τριήμερη απεργία προτείνει Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων
Τριήμερη απεργία σήμερα, αύριο και την Τετάρτη, αποφάσισε να προτείνει στους συλλόγους της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διδακτικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων, που ήδη είχε εξαγγείλει 24ωρη για τις 10 Δεκεμβρίου, μαζί με άλλους εργαζόμενους.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. Στην πρόταση αυτή οδηγήθηκε εξ αιτίας σειράς μέτρων της κυβέρνησης για τα οποία αντιτίθεται, ενώ καταλυτικά έδρασαν τα τελευταία γεγονότα.

    Συγκεκριμένα στην πρόταση προς τους συλλόγους των καθηγητών τονίζει : " Επαναβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας στον αγώνα μαζί με τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τη νεολαία για το δικαίωμα σε ανθρώπινη ζωή και μέλλον, για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους τους νέους, για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, για το δικαίωμα στους συλλογικούς αγώνες".

Την Τετάρτη θα απολογηθούν οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή
Την Τετάρτη θα απολογηθούν οι δύο αστυνομικοί που κατηγορούνται για τον θάνατο του 15χρονου μαθητή μετά από πυροβολισμό στα Εξάρχεια.

    Οι δύο αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία από τον 9ο τακτικό ανακριτή προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

    Ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία σε βάρος του 37χρονου ειδικού φρουρού που πυροβόλησε τον μαθητή και για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία σε βάρος του συναδέλφου του που ήταν παρών στο περιστατικό.

Θεσσαλονίκη :  Κατάληψη από φοιτητές του Δικηγορικού Συλλόγου και δημιουργία γραφείου Τύπου
 Κατάληψη επΑ αόριστον στον Δικηγορικό Σύλλογο πραγματοποίησαν φοιτητικές παρατάξεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, με σκοπό να δημιουργήσουν γραφείο τύπου, από όπου θα εκδίδουν ανακοινώσεις και ενημερωτικά δελτία προς το κοινό, με αφορμή τον θάνατο του 15χρονου στην Αθήνα.

    Προηγουμένως, οι φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία από τα πανεπιστήμια προς τον Σύλλογο, στη διάρκεια της οποίας εισήλθαν αντιεξουσιαστικές ομάδες προκαλώντας καταστροφές σε τράπεζες, εισόδους πολυκατοικιών και καταστήματα σε κεντρικές οδούς.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης