Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η χαμηλή ζήτηση συνεχίζει «να τραβά το χαλί» στο αργό

5 Δεκέμβριου 2008
  • Σε χαμηλά 4ετίας οι τιμές του πετρελαίου, στα 43 δολ. Ασυγκράτητη η πτώση λόγω των δυσμενών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.
Η χαμηλή ζήτηση συνεχίζει «να τραβά το χαλί» στο αργό

 Σε χαμηλά 4ετίας οι τιμές του πετρελαίου, στα 43 δολ. Ασυγκράτητη η πτώση λόγω των δυσμενών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.

Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών διαπραγματεύονται σήμερα οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, αλλά ενδέχεται να υποχωρήσουν ακόμη περισσότερο καθώς η ύφεση στην οικονομία αναμένεται να παραταθεί, όπως προβλέπουν οι αναλυτές.

Η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου υποχώρησε το πρωί κατά 0,10 δολ., αλλά αργότερα παρουσίασε οριακή άνοδο κατά 0,27 δολ., και διαμορφώθηκε στα 43,94 δολάρια το βαρέλι. Νωρίτερα είχε φτάσει έως και τα 43,39 δολάρια. Η τιμή του αργού τύπου μπρεντ ενισχύεται οριακά κατά 0,02 δολ., στα 42,30 δολ./βαρέλι.

Την τρέχουσα εβδομάδα, η τιμή του αργού έχει σημειώσει πτώση κατά 19%, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε ύφεση.

«Θα ήταν πραγματικά πρόωρο να σκεφτούμε ότι η αγορά έχει φτάσει στο κατώτατο επίπεδό της», εκτιμούν αναλυτές, τονίζοντας ότι «η προσοχή επικεντρώνεται στην υποχώρηση της κατανάλωσης».

Η τιμή του πετρελαίου έχει υποχωρήσει πάνω από δύο-τρίτα, ή κατά 70% μετά το ρεκόρ των 147 δολαρίων τον περασμένο Ιούλιο, αυξάνοντας τις πιθανότητες για μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, κατά τη συνεδρίασή του στα μέσα Δεκεμβρίου.

www.kathimerini.grΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης