Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υποχώρησε στο 2,9% τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός

4 Δεκέμβριου 2008
  • Στο 2,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο από 3,9% τον Οκτώβριο, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Μάλιστα, περαιτέρω σημαντική αποκλιμάκωση αναμένεται και τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να είναι πιθανόν να διαμορφωθεί σε μέσα επίπεδα εφέτος χαμηλότερα από το 4,3% που προβλέπεται στον προϋπολογισμό (για το 2009 προβλέπεται να επιβραδυνθεί στο 3% σε μέσα επίπεδα).
Υποχώρησε στο 2,9% τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός              

 
 Στο 2,9% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο από 3,9% τον Οκτώβριο, όπως ανέφερε χθες ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Μάλιστα, περαιτέρω σημαντική αποκλιμάκωση αναμένεται και τον Δεκέμβριο, με αποτέλεσμα να είναι πιθανόν να διαμορφωθεί σε μέσα επίπεδα εφέτος χαμηλότερα από το 4,3% που προβλέπεται στον προϋπολογισμό (για το 2009 προβλέπεται να επιβραδυνθεί στο 3% σε μέσα επίπεδα).

Η συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, που είναι ανάλογη με αυτή που καταγράφεται στην ευρωζώνη, οφείλεται κατά κύριο λόγο στη μείωση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς, που επηρέασαν πτωτικά τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου θέρμανσης. Επίσης, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η συγκράτηση των τιμών στα είδη σούπερ μάρκετ. Κατά δεύτερο λόγο, στην αποκλιμάκωση του πληθωρισμού αντανακλάται ο περιορισμός της καταναλωτικής ζήτησης λόγω της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Σημειώνεται ότι από τα μέσα επίπεδα του πληθωρισμού εφέτος θα εξαρτηθούν εν πολλοίς και οι αυξήσεις που θα ανακοινωθούν το 2009 στο πλαίσιο της εισοδηματικής πολιτικής. 

Πηγή: Express.gr 


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης