Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Για μια ανεξάρτητη ΕΦΕΕΑ»

«Για μια ανεξάρτητη ΕΦΕΕΑ»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά



«ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΦΕΕΑ»:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Δημήτρη Τσαμόπουλου Προέδρου ΕΦΕΕΑ


Συνάδελφε,

Δώσε την προσοχή σου. Μην αγνοήσεις αυτό το μήνυμα της παράταξης μας

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ»

Η Ένωσή μας, κινδυνεύει να χάσει την ανεξάρτητη συνδικαλιστική φωνή και την ακομμάτιστη εικοσιπενταετή σχεδόν συνδικαλιστική και επιστημονική λειτουργία της, που ήταν προσηλωμένη στους στόχους του καταστατικού, υιοθετώντας την αρχή με το τρίπτυχο «διαβουλεύσεις, διεκδικήσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις», για το συμφέρον του κλάδου, τη βιωσιμότητα του, το βάθεμα της αξιοπιστίας και επιστημονικής αναβάθμισης.

Δυστυχώς στις προσεχείς εκλογές αυτό που ζητάει διακαώς η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας και ακούει στο όνομα ΕΝΟΤΗΤΑ δεν αρέσει γιατί σχεδιάζεται το «μοίρασμα των ιματίων» της μέχρι σήμερα ανεξάρτητης ΕΦΕΕΑ.

Η πρακτική αυτή κυριάρχησε σε όλη τη θητεία του Δ.Σ. με έκδηλη και συστηματική κομματική γραμμή άρνησης και πόλωσης σε κάθε ενέργεια συλλογικής δράσης και λειτουργίας.

Έτσι δυστυχώς στις προσεχείς εκλογές δεν υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο. Υπάρχουν τρεις ακόμη παρατάξεις συναδέλφων που με πράξεις και έργα υπηρετούν φανερά και ανεπιφύλακτα κομματικές επιδιώξεις.

Αψευδής μαρτυρία και απόδειξη είναι οι δηλώσεις τους στο ΔΣ και στη ΓΣ ότι ενώ εκθειάζουν την οικονομική διαχείριση, δεν ψηφίζουν τον απολογισμό «για λόγους συνέπειας στην κομματική ιδεολογία τους».

Μας είπαν στη Γ.Σ. και μας κατηγορούν ότι κακώς η Ένωσή μας διαβουλεύεται με τις αρμόδιες για το επάγγελμά μας αρχές της πολιτείας (Φορολογική Διοίκηση, συναρμόδια Υπουργεία, Εργασιακή και Ασφαλιστική Διοίκηση κλπ). και ότι κακώς κάνει διάλογο για τα θέματα του κλάδου μας.

Τους απαντούμε ότι κάνουμε αυτό που κάνουν όλες οι οργανώσεις της επιστημονικής κοινότητας και φυσικά απαιτεί η πλειοψηφία του κλάδου και των συναδέλφων – μελών της Ένωσής μας και που αποσκοπεί στην αποδοτικότερη συνεργασία και απλούστευση των διαδικασιών και υποχρεώσεων με τις οποίες είναι επιφορτισμένο το πολύπλοκο Λογιστικό- Φοροτεχνικό επάγγελμά μας.

….κακώς η ΕΦΕΕΑ έχει στο καταστατικό της και το ρόλο του συμβούλου της πολιτείας»!!

Έφθασαν μάλιστα και στο εξής «κουφό»: «ότι κακώς η ΕΦΕΕΑ έχει στο καταστατικό της και το ρόλο του συμβούλου της πολιτείας»!!

Ότι είμαστε «τα καλά παιδιά» που συμπλέουμε με τις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων.

Όμως στην αίτηση εγγραφής τους στην Ένωση υπέγραψαν ότι συμφωνούν και αποδέχονται με το καταστατικό. Αυτό αν δεν είναι αντικαταστατική πράξη, τότε τι είναι;

Μας εγκαλούν (αν δεν μας απαγορεύουν ) για τον υπεύθυνο διάλογο και τις τεκμηριωμένες προτάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία και την ΑΑΔΕ και ότι πρέπει η ΕΦΕΕΑ να λειτουργήσει ως διεκδικητικός συνδικαλιστικός φορέας και όχι απλά ως συνομιλητής-συνεργάτης της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας. Δηλαδή ΟΧΙ σε όλα.

Ωστόσο τους απαντούμε: μόνο όπως ορίζει το καταστατικό, αλλά και με την πάγια θέση - αρχή με το τρίπτυχο «διαβουλεύσεις, διεκδικήσεις και τεκμηριωμένες προτάσεις», επιτυγχάνουμε να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα στο επάγγελμά μας.

Και ότι μόνο έτσι παλέψαμε ως κλάδος, διεκδικήσαμε και πετύχαμε τις κρίσιμες διατάξεις που παρά τα αρκετά ακόμη εμπόδια το αναβάθμισαν, ώστε να χαίρει της υπόληψης και της αξιοπιστίας ανάμεσα σε όσους εμπλέκεται η δουλειά μας.

…Ζητούν κατάργηση της πιστοποίησης και του Κώδικα Δεοντολογίας!!

Διακηρύσσουν σε κάθε ευκαιρία και λένε ΟΧΙ στην Πιστοποίηση του επαγγέλματος.

Τους ενοχλεί ο επανασχεδιασμός με διαβούλευση ενός σύγχρονου κώδικα δεοντολογίας για να αναδειχθούν και να συμπεριληφθούν κομβικά σημεία, που απουσιάζουν από τον υφιστάμενο, με γνώμονα την θωράκιση της ανεξαρτησίας του επαγγέλματος, στο πλαίσιο αρχών, κανόνων, δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Στην πρόσφατη Γ.Σ. μάλιστα, «επέβαλαν» (λόγω μικρής προσέλευσης των συναδέλφων, με λίγο περισσότερους ψήφους) ψήφισμα, όπου ζητούν κατάργηση της πιστοποίησης και του Κώδικα Δεοντολογίας!!

..Αγνοούν κεκτημένα του κλάδου:

Κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι ως έγκυροι συνομιλητές, τόσο η Ένωσή μας, όσο και όλοι οι άλλοι Σύλλογοι με την Ομοσπονδία μας, κατοχυρώσαμε την υπογραφή όλων των δηλώσεων και των οικονομικών καταστάσεων κάθε οντότητας με το νόμο 4308/2014 για τα ΕΛΠ και άρθρο 38 του Ν. 2873/2000), από τον νόμιμο Λογιστή - Φοροτεχνικό, μέχρι και την φετινή απόφαση ΠΟΛ.1072/2018 της ΑΑΔΕ, όπως όλοι είδαμε από φέτος την υποχρεωτική υπογραφή από τον Λογιστή στο Ε3, ύστερα από τεκμηριωμένα υπομνήματά μας

Θέλουν να ξεχάσουν ότι το 2014 οι Λογιστές της Αττικής πλημμύρισαν το Σύνταγμα χωρίς κομματικές ταμπέλες και πέτυχαν αν όχι την πλήρη κατάργηση, τη σημαντική μείωση των εξοντωτικών προστίμων του άρθρου 54 του ΚΦΔ.

..Κατηγορούμαστε για την ενότητα του κλάδου:

Μετά την επίσημη ανακοίνωση από δυο συλλόγους της Αττικής, για "ιστορικής σημασίας συμφωνία" συμπόρευσης των Συλλόγων μας με τον πρώτο σε αριθμό μελών Σύλλογο Λογιστών - Φοροτεχνικών της χώρας την Ε.Φ.Ε.Ε.Α. «Αφήνουμε πίσω οποιεσδήποτε "διαφωνίες" μας χώριζαν τόσα χρόνια και με γνώμονα την ενότητα και την συμμαχία, πήραμε μια απόφαση, η οποία μόνο καλό στον κλάδο μας μπορεί να κάνει».

Με την κοινή συμπόρευση σήμερα μετά από αγώνα πολλών χρόνων καταφέραμε να θέσουμε ένα λιθαράκι για την ενότητα του κλάδου. Και αυτό λάθος το κάναμε για αυτούς που θέλουν η ΕΦΕΕΑ να μη μεγαλώσει, να μην έρθει ο συνάδελφος κοντά, για να μπορούν με τη μειοψηφία που έχουν να ελέγχουν τα όργανα.

Αλλά ιδού ακόμη άλλη μια υποκρισία:

Μας κατηγόρησαν γιατί και μέσα στη Βουλή συνομίλησε το ΔΣ τον Οκτώβριο του 2015, με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για την αλλαγή της κρίσιμης διάταξης του άρθρου 20 του νόμου 2523/1997 που ήθελε την «ποινική ευθύνη ως άμεσου συνεργού του προϊσταμένου του λογιστηρίου κάθε μορφής ή τύπου επιχείρησης», με τη νέα διάταξη του άρθρου 67 του ΚΦΔ, όπως προστέθηκε με το άρθρο 8 του ν. 4337/2015.

..Αντί του ξύλινου λόγου

Τους προκαλέσαμε όπως απαιτεί η συναδελφική δεοντολογία αντί του ξύλινου λόγου να συζητήσουμε για το μέλλον και να δούμε τι πετύχαμε με τον υπεύθυνο λόγο.

Δεν μας είπαν όμως τι προτείνουν εναλλακτικά από «το πετροβόλημα» που υιοθετούν, αντί του υπεύθυνου και ευθύβολου λόγου με τις αρχές της πολιτείας.

Στα ΔΣ η μόνη πρόταση που έκαναν (όταν έκαναν!!!) ήταν να συμμετέχουμε σε πορείες συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, ενώ ποτέ δεν συμμετείχαν στις πορείες που επίσημα η ΕΦΕΕΑ συμμετείχε.

Η Παράταξή μας καλείται να υπερασπισθεί τις κατακτήσεις του επαγγέλματος και του κλάδου μας μέσα από τους διακηρυγμένους και καταξιωμένους σκοπούς του καταστατικού μας.

Συνάδελφε,

Σε καλεί η ευθύνη.

Σε προκαλεί το καθήκον.

Ζύγισε τα όλα αυτά.

Σκέψου με καθαρή ανεξάρτητη επαγγελματική επιλογή μακριά από κόμματα και πολιτικές ταμπέλες.

Η ΕΦΕΕΑ είναι η Ένωσή σου που πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί συνδικαλιστικά και συλλογικά μακριά από κόμματα και πολιτικές ταμπέλες.

Μην απουσιάσεις σε αυτές τις κρίσιμες εκλογές.

Πάρε την τύχη της Ένωσης μας στα χέρια σου.

Η Παράταξή μας σε περιμένει και ζητεί την επιλογή σου.

Κανείς δεν είναι πίσω μας.

Η υποψηφιότητά μας έχει μόνο έναν εκπρόσωπο. Εσάς.

Πάρτε την στα χέρια σας.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ Ε.Φ.Ε.Ε.Α.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης