Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τέλος εποχής για Pontiac, Saab και Saturn

29 Νοέμβριος 2008
  • Σοβαρές σκέψεις να εγκαταλείψει τις φίρμες Saturn, Saab και Pontiac κάνει η General Motors, προσπαθώντας απεγνωσμένα να μειώσει τα έξοδά της και να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 12 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση
Τέλος εποχής για Pontiac, Saab και Saturn

Σοβαρές σκέψεις να εγκαταλείψει τις φίρμες Saturn, Saab και Pontiac κάνει η General Motors, προσπαθώντας απεγνωσμένα να μειώσει τα έξοδά της και να εξασφαλίσει δάνειο ύψους 12 δισ. δολαρίων από την κυβέρνηση.

Ήδη, ο αμερικάνικος κολοσσός σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις δαπάνες εγκατέλειψε τα αυτοκίνητα τύπου Hummer, καθώς με την πώληση ή εγκατάλειψη ορισμένων μοντέλων εξοικονομεί χρήματα, σε μια ύστατη προσπάθεια να μην ξεμείνει από μετρητά μέχρι το τέλος του έτους. ¶λλες αμερικάνικες φίρμες αυτοκίνητων, οι οποίες ανήκουν στην GM είναι η Chevrolet, η GMC, η Buick και η Cadillac.

Ταυτόχρονα, η GM καταβάλει προσπάθειες να περιορίσει το χρέος της αλλά και τα έξοδα προσωπικού, είτε αυτοί είναι εν ενεργεία είτε έχουν συνταξιοδοτηθεί. Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόεδρος της Bουλής των Aντιπροσώπων, Νάνσυ Πελόσι και  Επικεφαλής της αμερικάνικης γερουσίας Χάρι Ριντ, έθεσαν χρονικό περιθώριο στον διευθύνων σύμβουλο της GM, Ρικ Βάγκονερ να πετύχει σημαντική περικοπή στα έξοδα. Το Κογκρέσο αναμένεται ότι θα συζητήσει το σχέδιο διάσωσης των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών ύψους 25 δισ. δολαρίων, ενώ η ψήφιση ενδεχομένως θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η GM ίδρυσε το τμήμα της Pontiac το 1926, οι πωλήσεις της οποίας έφτασαν στο ζενίθ τους το 1978 όταν πωλήθηκαν 896.980 οχήματα. Τότε η GM είχε πωλήσει 9,55 εκατ. οχήματα παγκοσμίως. Αντίθετα, το 2008 οι πωλήσεις αυτοκινήτων Pontiac μειώθηκαν κατά 21%. Οι αντιπρόσωποι των αυτοκινήτων Pontiac, είναι οι πιο πολυάριθμοί από τις τρεις φίρμες που ενδέχεται να εγκαταλείψει η GM. Από τους 6.400 αντιπροσώπους που διαθέτει η GM, οι 1.071 είναι αντιπρόσωποι αυτοκινήτων Pontiac, οι 400 αυτοκινήτων Saturn και οι 105 αυτοκινήτων Saab.

Πηγή ΗμερησίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης