Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο σχέδιο στήριξης οι μεγάλες τράπεζες

28 Νοέμβριος 2008
  • Ολες οι μεγάλες τράπεζες θα συμμετάσχουν τελικά στο κυβερνητικό σχέδιο στήριξης ύψους 28 δισ. ευρώ. Η σχετική απόφαση επισημοποιήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Μάλιστα οι τράπεζες θα συμμετάσχουν σε όλα τα μέτρα. Δηλαδή και στην αύξηση κεφαλαίου με αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές προς το Δημόσιο, το οποίο θα τοποθετήσει επίτροπο στο Δ.Σ. τους.
Στο σχέδιο στήριξης οι μεγάλες τράπεζες

Η Εθνική θα αποχωρήσει την 1η Ιουλίου 2009

Ολες οι μεγάλες τράπεζες θα συμμετάσχουν τελικά στο κυβερνητικό σχέδιο στήριξης ύψους 28 δισ. ευρώ. Η σχετική απόφαση επισημοποιήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου με το προεδρείο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Μάλιστα οι τράπεζες θα συμμετάσχουν σε όλα τα μέτρα. Δηλαδή και στην αύξηση κεφαλαίου με αντάλλαγμα προνομιούχες μετοχές προς το Δημόσιο, το οποίο θα τοποθετήσει επίτροπο στο Δ.Σ. τους.

Στη συνάντηση από πλευράς ΕΕΤ ήταν οι διευθύνοντες σύμβουλοι: Εθνικής Τράπεζας Τάκης Αράπογλου, Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος, Alpha Bank Δημήτριος Μαντζούνης και ο αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Θόδωρος Πανταλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Αράπογλου ξεκαθάρισε ότι η Εθνική αν και δεν χρειάζεται ενίσχυση, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα για να μην προκαλέσει πρόβλημα στην κυβέρνηση, αλλά θα αποχωρήσει την 1η Ιουλίου.

Πηγή ΚαθημερινήΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης