Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στο 2% το όριο των ομαδικών απολύσεων

27 Νοέμβριου 2008
  • Διατηρούνται για το πρώτο εξάμηνο του 2009 στο 2% τον μήνα και μέχρι 30 άτομα ή 4 απολύσεις το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν 20 - 200 άτομα (στις μικρότερες επιχειρήσεις δεν ισχύει κανένα όριο) τα όρια των επιτρεπομένων, χωρίς προηγούμενη άδεια, απολύσεων.
Στο 2% το όριο των ομαδικών απολύσεων

Διατηρούνται για το πρώτο εξάμηνο του 2009 στο 2% τον μήνα και μέχρι 30 άτομα ή 4 απολύσεις το μήνα για επιχειρήσεις που απασχολούν 20 - 200 άτομα (στις μικρότερες επιχειρήσεις δεν ισχύει κανένα όριο) τα όρια των επιτρεπομένων, χωρίς προηγούμενη άδεια, απολύσεων.

Τη διατήρηση του ορίου του 2% αποφάσισε (και θα εισηγηθεί στο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας) η ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης προκειμένου να μη διαταραχθεί, εξ αιτίας και της αναμενόμενης επέκτασης της κρίσης στην πραγματική οικονομία, το καθεστώς που ήδη ισχύει για τις ομαδικές απολύσεις.

«Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει το όριο», δήλωσε στην «Η» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημ. Κοντός καλώντας τις επιχειρήσεις «να μη χρησιμοποιήσουν την κρίση ως πρόσχημα για να προχωρήσουν σε περισσότερες απολύσεις από εκείνες που δικαιολογούνται από τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα».

Η υπουργός Απασχόλησης Φ. Πετραλιά έχει, μάλιστα, δώσει εντολή στις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου να μην εγκρίνουν προγράμματα περικοπών και να αναζητούν με τις επιχειρήσεις μέτρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Πηγή ΗμερησίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης