Απολογισμός ελέγχων -Π.Δ. Αττικής- στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης Σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου 2008

Οικονομικές Ειδήσεις

24 Νοέμβριος 2008
Σαρωτικούς ελέγχους ειδικά στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης πραγματοποίησε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου, σε συνέχεια των ελέγχων που ξεκίνησαν στον χώρο αυτό, από την έναρξη της χειμερινής περιόδου. Taxheaven.gr

Δελτίο τύπου 24-11-08 

Απολογισμός ελέγχων (Π.Δ. Αττικής) στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης  Σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου 2008 (Δήλωση Ειδικού Γραμματέα)  

Σαρωτικούς ελέγχους ειδικά στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης πραγματοποίησε η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Νοεμβρίου, σε συνέχεια των ελέγχων που ξεκίνησαν στον χώρο αυτό, από την έναρξη της χειμερινής περιόδου.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της αποστολής της για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής 45 συνεργεία της Υπ.Ε.Ε. (Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής) πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο 230 ελέγχους σε κέντρα διασκέδασης, και μπαρ.

Διαπιστώθηκαν 98 παραβάτες (ποσοστό παραβατικότητας 43%) και 560 παραβάσεις. Το εκτιμώμενο ποσό των προστίμων αναμένεται να ξεπεράσει τις 500 χιλιάδες ευρω.

Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων ενόψει της εορταστικής περιόδου θα εντατικοποιήσει περαιτέρω τους ελέγχους στην αγορά, όπως και στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης.

Ο Ειδικός Γραμματέας της Υπ.Ε.Ε. κ.Μάριος Τσάκας με αφορμή τους σαρωτικούς ελέγχους στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων δίνει καθημερινά την μάχη για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Οι έλεγχοι στην αγορά και φυσικά στο χώρο της νυχτερινής διασκέδασης είναι και θα είναι συνεχείς.

Θέλω να τονίσω ότι είμαστε σύμμαχοι με αυτούς που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, και βρισκόμαστε απέναντι από αυτούς, που φοροδιαφεύγουν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Δίνουμε έναν σκληρό αγώνα κατά της φοροδιαφυγής και θα πετύχουμε μαζί με την βοήθεια και την στήριξη των συνεπών πολιτών. Οι οποίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως αυτοί πρώτοι πλήττονται από την φοροδιαφυγή».