Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέο πακέτο μέτρων για την πραγματική οικονομία

20 Νοέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ενταξη όλων των τραπεζών στο σχέδιο των 28 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος προέβλεψε χθες, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προβεί στη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας.
Νέο πακέτο μέτρων για την πραγματική οικονομία

Ενταξη όλων των τραπεζών στο σχέδιο των 28 δισ. ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος προέβλεψε χθες, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου. Ταυτόχρονα, προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προβεί στη λήψη πρόσθετων μέτρων για τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας.

«Εγώ πιστεύω ότι όλα τα πιστωτικά ιδρύματα θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα ενταχθούν τελικά στο σχέδιο για τη ρευστότητα, το οποίο είναι αναγκαίο για την οικονομία. Ασφαλώς, βέβαια, και το σχέδιο είναι εθελοντικό και όχι υποχρεωτικό.

Ηδη, πάντως, δύο τράπεζες έχουν ανακοινώσει ότι θα ενταχθούν σε αυτό το σχέδιο», ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης. Επανέλαβε, επίσης, ότι το σχέδιο διασφαλίζει ότι θα δοθούν δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που τα χρειάζονται αλλά και στις μεγαλύτερες επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη από πιστώσεις.


«Το σχέδιο εξασφαλίζει ότι θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν έργα ύψους πάνω από 5 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν δρομολογηθεί με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Εξασφαλίζει ότι θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα επενδυτικά σχέδια των επιχειρήσεων που υπάγονται στον επενδυτικό νόμο», πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομίας.

Ο υπουργός παραδέχτηκε, πάντως, ότι το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας δεν αρκεί, αλλά αποτελεί απλώς μια προϋπόθεση για τη θωράκιση της οικονομίας. Σημείωσε, δηλαδή, ότι χρειάζεται να γίνουν και άλλα πράγματα για να αντιμετωπιστεί η χαμηλή ανταγωνιστικότητα και οι δημοσιονομικές ανισορροπίες, τις οποίες χαρακτήρισε «κακές κληρονομιές του παρελθόντος». Δεν απεκάλυψε πάντως τα σχέδια τις κυβέρνησης, όσον αφορά τη λήψη νέων μέτρων.

Σχολιάζοντας, παράλληλα, τις εκκλήσεις τις αντιπολίτευσης για χαλάρωση της δημοσιονομικής πολιτικής και μεγαλύτερη στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, ο υπουργός ανέφερε: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απομακρυνθούμε από τη δημοσιονομική πειθαρχία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε άκαμπτοι».

Πηγή Ναυτεμπορική


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης