Αποτελέσματα live αναζήτησης

Την Πέμπτη στη Βουλή ο προϋπολογισμός - Κάτω από το 2.5% η ανάπτυξη

19 Νοέμβριου 2008
  • Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2009 και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται αναθεώρηση προς τα κάτω του στόχου για την ανάπτυξη, υπό το βάρος της διεθνούς κρίσης.
Την Πέμπτη στη Βουλή ο προϋπολογισμός - Κάτω από το 2.5% η ανάπτυξη

Την Πέμπτη κατατίθεται στη Βουλή το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2009 και σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται αναθεώρηση προς τα κάτω του στόχου για την ανάπτυξη, υπό το βάρος της διεθνούς κρίσης.

Όπως είπε ο Γ.Αλογοσκούφης σχετικά, μιλώντας σε ημερίδα της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών για την διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση και στην Ελλάδα, με τον προϋπολογισμό του 2009 εξαντλούνται τα μικρά περιθώρια στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, η πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μειώνεται σε 3%, από 3,4% το 2008, ενώ για το έλλειμμα προβλέπεται ότι θα υποχωρήσει στο 1,8% του ΑΕΠ, έναντι 3,5% φέτος.

Δημοσκόπηση του Reuters μιλά για αναθεώρηση των προβλέψεων της κυβέρνησης με τους οικονομολόγους να εμφανίζονται απαισιόδοξοι μειώνοντας τις προοπτικές για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2009, στο 1,3%.

Μάλιστα οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να αναθεωρήσει πτωτικά την αρχική της εκτίμησή για τον ρυθμό ανάπτυξης το 2009, κάτω από το 2,5% λόγω της αύξησης της ανεργίας, της κάμψης τουρισμού και ναυτιλιακών εσόδων και κυρίως λόγω της μείωσης της κατανάλωσης.

Πηγή ΙσοτιμίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης