Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ξεκίνησε η διάθεση του «laptop των εκατό δολαρίων» στην Ευρώπη

18 Νοέμβριος 2008
  • Ο Οργανισμός One Laptop Per Child, ξεκινά σήμερα να διαθέτει τον φορητό υπολογιστή των εκατό δολαρίων στην Ευρώπη, μέσω υπηρεσίας της Amazon.
Ξεκίνησε η διάθεση του «laptop των εκατό δολαρίων» στην Ευρώπη
 
Ο Οργανισμός One Laptop Per Child, ξεκινά σήμερα να διαθέτει τον φορητό υπολογιστή των εκατό δολαρίων στην Ευρώπη, μέσω υπηρεσίας της Amazon.

Σύμφωνα με το σχέδιο του οργανισμού, για κάθε ένα υπολογιστή που θα αγοράζεται, ένας ακόμη θα δίνεται σε ένα μαθητή σε μια αναπτυσσόμενη χώρα.

Το κόστος του laptop κυμαίνεται στα 313 ευρώ και θα διατίθεται στις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε., στην Ελβετία, τη Ρωσία και την Τουρκία. Το δίμηνο Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου 2007, όταν το πρόγραμμα ξεκίνησε να εφαρμόζεται στις ΗΠΑ, πουλήθηκαν περισσότερα από 190.000 μηχανήματα. Δεν έλειψαν ωστόσο τα προβλήματα στην παράδοση του υπολογιστή, γεγονός που οδήγησε στη συμφωνία με την Amazon τον Σεπτέμβριο του 2008.

Πολλά κράτη έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για τη χρήση του συγκεκριμένου υπολογιστή, αν και λίγα είναι εκείνα που έχουν υπογράψει συμφωνίες αγοράς με τον OLPC.

www.kathimerini.grΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης