Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συμβαίνουν και αυτά. ΕΝΦΙΑ σε ακίνητο που δεν υπάρχει!

8 Σεπτέμβριος 2018
Συμβαίνουν και αυτά. ΕΝΦΙΑ σε ακίνητο που δεν υπάρχει!
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

Μια πρόσφατη απόφαση της Δ.Ε.Δ. μας υπενθύμισε απλά ότι τα ευτράπελα συμβαίνουν ακόμα στο ελληνικό κράτος ακόμα και μετά από τόσες παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη δημόσια διοίκηση. Όχι βέβαια ότι δεν είναι γνωστό ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο, απλά μερικές φορές η πραγματικότητα μας ξεπερνά.

Στην εξεταζόμενη περίπτωση η άτυχη φορολογούμενη διαπίστωσε ότι οφείλει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 102.745,63€ (81.886,72€ + 20.858,91€ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ) προς τη φορολογική διοίκηση λόγω ΕΝΦΙΑ, ο οποίος αφορούσε σε ακίνητο στην περιοχή Ψυχικού, το οποίο όμως αφενός δεν ήταν ιδιοκτησίας της, αφετέρου δεν υπήρχε καν ως ακίνητο στη συγκεκριμένη διεύθυνση που είχε δηλωθεί.

Στη συνέχεια η φορολογούμενη ζήτησε με αίτησή της προς την αρμόδια Δ.Ο.Υ. τη διαγραφή της οφειλής ΕΝ.Φ.Ι.Α., καθώς επικαλέστηκε ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικού εγκλήματος. Επίσης, ζήτησε να πληροφορηθεί από ποιο υπολογιστή υποβλήθηκε η δήλωσή Ε9 του έτους 2014 με την οποία δηλώθηκε το συγκεκριμένο ακίνητο.

Η αρμόδια Δ.Ο.Υ. διαβίβασε με τη σειρά της την ανωτέρω αίτηση στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Γ.Δ.Ε. (Δ.ΗΛΕ.Δ.), η οποία απάντησε στις 31-03-2016 με το υπ'αριθ. πρωτ. ΔΗΛΕΔ Α 114944 ΕΞ 2016 ΕΜΠ έγγραφο, ότι ο υπολογιστής από τον οποίο υποβλήθηκε η από 11-11-2015 δήλωση Ε9 έτους 2014 με υπόχρεο την προσφεύγουσα είχε διεύθυνση I.P.......194.

Η φορολογούμενη υπέβαλε επίσης στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έγκληση κατά αγνώστων δραστών για παράβαση των άρθρων 370Β και 370Γ Π.Κ. για την οποία ενεργείται προανάκριση. Σημειώνεται ότι, κατά την καταχώρηση του υπό κρίση ακινήτου στο Ε9, στο πεδίο «αιτία εισαγωγής κτίσματος / οικοπέδου» έγινε η επιλογή της κατηγορίας «Λοιπές περιπτώσεις» και συμπληρώθηκε στην προκαθορισμένη φόρμα, στο πλαίσιο περιγραφής του τρόπου απόκτησης του ακινήτου ο λατινικός χαρακτήρας "a" αντί οποιουδήποτε προσδιοριστικού στοιχείου προκειμένου να προχωρήσει το σύστημα στην εισαγωγή του ακινήτου.

Η Δ.Ε.Δ. αφού εξέτασε λεπτομερώς όλα τα στοιχεία μετά από έρευνα δικαίωσε φυσικά την εν λόγω φορολογούμενη.

Τα σκεπτικά και η έρευνα της ΔΕΔ έχουν ως εξής:

Επειδή με το από 05-02-2016 και αρ /2016 πιστοποιητικό του .....Υποθηκοφυλακείου Παπάγου πιστοποιείται ότι δε φαίνεται, μέχρι και την 04-02-2016, ανοιγμένη μερίδα στα Γενικά Αλφαβητικά Ευρετήρια των βιβλίων των Μεταγραφών του Δήμου Παπάγου, Νέου Ψυχικού και Ψυχικού αντίστοιχα.

Επειδή με την υπ'αριθ. πρωτ..... /15-02-2016 βεβαίωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού προκύπτει ότι ο αριθμός 38 στην οδό ..... της Δημοτικής κοινότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού δεν υφίσταται.

Επειδή, κατόπιν του υπ' αρ. πρωτ. ΔΕΔ 114888 ΕΞ 2018 ΕΜΠ/14-3-18 αιτήματος της Υπηρεσίας μας προς το Γραφείο Κτηματογράφησης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, λάβαμε στις 15-03-2018 την απάντηση που ανέφερε τα εξής:
«Μετά από έρευνα στη βάση μας α) δε βρέθηκε εγγραφή με τα στοιχεία της ....ή το ΑΦΜ......
β) Η οδός έχει αρίθμηση 2-4-6-8-10-12 και 1 , όπου στον αριθμό 1 ο ιδιοκτήτης είναι η "..... " η οποία αυτή έχει πρόσοψη στις οδούς......... Το απέναντι οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς.......δεν υπάρχει οικόπεδο με την περιγραφή που μας δίνεται (εμβαδόν 2500 τ.μ.) .
γ)............. 38 δεν υπάρχει.»

Επειδή, από τα ως άνω δεδομένα προκύπτει ότι η προσφεύγουσα δεν κατέχει το αναγραφόμενο στον πίνακα 1 του εντύπου Ε9 δικαίωμα επί ακινήτου.

Επειδή
η προσφεύγουσα υπέβαλε την με αριθμό 17-2-2016 τροποποιητική δήλωση ακινήτων Ε9 και την από 1-2-2016 αίτηση διαγραφής του ΕΝ.Φ.Ι.Α., οι οποίες απορρίφθηκαν από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ με τη με αριθμό / 25-10-2017 προσβαλλόμενη αρνητική απάντηση.

Αποφασίζουμε

Την αποδοχή της
με ημερομηνία κατάθεσης......

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης