Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ταχύτερη επιστροφή φόρων ¤ 3,5 δισ. στις επιχειρήσεις

17 Νοέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, να χαλαρώσει τη σφιχτή πολιτική που εφαρμόζει στις επιστροφές φόρου εισοδήματος, που δικαιούνται.
Ταχύτερη επιστροφή φόρων ¤ 3,5 δισ. στις επιχειρήσεις

Ανάσα για χιλιάδες επιχειρήσεις αποτελεί η απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, να χαλαρώσει τη σφιχτή πολιτική που εφαρμόζει στις επιστροφές φόρου εισοδήματος, που δικαιούνται.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία επιστροφής των φόρων που οφείλει το δημόσιο στις επιχειρήσεις, απόφαση που λήφθηκε λόγω της κρίσης που πλήττει την πραγματική οικονομία και αποσκοπεί στην τόνωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται, αλλά και της οικονομίας γενικότερα.

Το ύψος των επιστροφών φόρου φέτος, αναμένεται να προσεγγίσει τα 3,5 δισ. ευρώ, έναντι, έναντι 2,550 δισ. ευρώ, που ήταν ο αρχικός στόχος, δηλαδή αύξηση 1 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τις αρχικές προθέσεις. Με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το ύψος των επιστροφών αυξήθηκε σε 3,2 δισ. ευρώ, αλλά μεσούσης της κρίσης κρίθηκε αναγκαία η περαιτέρω αναπροσαρμογή του, προκειμένου να καλυφθούν τα αυξανόμενα αιτήματα των επιχειρήσεων.

Μέχρι το πρώτο εξάμηνο του 2008 οι επιστροφές φόρου είχαν φτάσει σε 1,9 δισ. ευρώ και στο δεύτερο εξάμηνο, οι επιστροφές θα ανέλθουν σε περίπου 1,6 δισ. ευρώ.

Πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι οι επιστροφές φόρου, δεν αποτελούν χάρη προς τις επιχειρήσεις, αλλά πρόκειται για κεφάλαια που δικαιούνται με βάση τις συναλλαγές τους, και απαιτούν, όπως οι ίδιες πληρώνουν τους φόρους και όταν καθυστερήσουν επιβαρύνονται με πρόστιμα έτσι και το Δημόσιο να είναι συνεπές στις υποχρεώσεις του απέναντί τους. Επίσης το σύνολο των επιστροφών φόρου προς τις επιχειρήσεις υπερβαίνει τα 5 δισ. ευρώ, λόγω της αυξημένης οικονομικής δραστηριότητας των προηγουμένων ετών, αλλά το υπουργείο Οικονομικών τις φρέναρε, προκειμένου να συγκρατεί το έλλειμμα.

Πηγή Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης