Αποτελέσματα live αναζήτησης

Aναθεωρείται αρκετά προς τα κάτω η πρόβλεψη για ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ το 2009

13 Νοέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Οι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες των οποίων τη γνώμη ζητεί κάθε τρεις μήνες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναθεώρησαν πολύ προς τα κάτω την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ κατά το 2009, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας που δημοσιεύθηκε σήμερα στο μηνιαίο δελτίο της ΕΚΤ. Η ΕΚΤ εμπνέεται από τη δημοσκόπηση αυτή για να καθορίσει τα δικά της προγνωστικά, που θα δημοσιευτούν το Δεκέμβριο.
Aναθεωρείται αρκετά προς τα κάτω η πρόβλεψη για ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ το 2009              

Οι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες των οποίων τη γνώμη ζητεί κάθε τρεις μήνες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αναθεώρησαν πολύ προς τα κάτω την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη στη ζώνη του ευρώ κατά το 2009, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της έρευνας που δημοσιεύθηκε σήμερα στο μηνιαίο δελτίο της ΕΚΤ. Η ΕΚΤ εμπνέεται από τη δημοσκόπηση αυτή για να καθορίσει τα δικά της προγνωστικά, που θα δημοσιευτούν το Δεκέμβριο.
Οι εμπειρογνώμονες δεν προβλέπουν πλέον παρά μία αύξηση κατά 0,3% του ΑΕΠ στις 15 χώρες μέλη του ευρώ.
Τον Αύγουστο προέβλεπαν αύξηση 1,3%.
Για το 2008 μείωσαν την πρόβλεψή τους στο 1,2% (από 1,6%).
Η ευρωζώνη πρόκειται να ανακάμψει βραδέως από το 2010, χρονιά κατά την οποία προβλέπεται ότι το ΑΕΠ της θα σημειώσει άνοδο 1,4%.
Οι προβλέψεις αυτές ενισχύουν την πιθανότητα μιας νέας μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ το Δεκέμβριο.
Μέσα σε ένα μήνα, η ΕΚΤ μείωσε το βασικό επιτόκιό της από 4,25% σε 3,25% λόγω της απότομης επιδείνωσης της συγκυρίας που συνδέεται με τη χρηματοπιστωτική κρίση.
Η Γερμανία, πρώτη οικονομία της ευρωζώνης, μπήκε σε ύφεση κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από τη Στατιστική Υπηρεσία.
Ο πληθωρισμός μειώνεται επίσης γρήγορα, λόγω της πτώσης των τιμών των πρώτων υλών και της οικονομικής επιβράδυνσης.
Οι ευρωπαίοι εμπειρογνώμονες μείωσαν και τις προβλέψεις του για τον πληθωρισμό, και προβλέπουν τώρα ότι θα φτάσει το 3,4% κατά μέσο όρο το 2008, μετά 2,2% το 2009 και 2% το 2010.
Για την ΕΚΤ, ο πληθωρισμός είναι ελεγχόμενος όταν είναι μεσοπρόθεσμα ελαφρώς κάτω από το 2%.
 
Πηγή: ΑΠΕ 


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης