Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μειώνει 1% τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών η Εθνική Τράπεζα

13 Νοέμβριου 2008
  • Μείωση των επιτοκίων κατά 1% στις πιστωτικές κάρτες ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα, ακυρώνοντας παράλληλα και την αύξηση 0,40% στα επιτόκια του πλαστικού χρήματος που είχε προαναγγελθεί για τις αρχές του νέου έτους.
Μειώνει 1% τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών η Εθνική Τράπεζα

Μείωση των επιτοκίων κατά 1% στις πιστωτικές κάρτες ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Τράπεζα, ακυρώνοντας παράλληλα και την αύξηση 0,40% στα επιτόκια του πλαστικού χρήματος που είχε προαναγγελθεί για τις αρχές του νέου έτους.

Η κίνηση αυτή της Εθνικής αποτελεί ακόμη ένα βήμα πίσω για τους τραπεζίτες που αναγκάζονται μετά την κατακραυγή να μειώσουν τα υπερβολικά επιτόκια που χρεώνουν τους πελάτες τους σε καταναλωτικά, στεγαστικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες.

Σημειώνεται ότι όπως δημοσίευσαν «ΤΑ ΝΕΑ» η Τράπεζα της Ελλάδος απέστειλε επιστολή προς την Εθνική Τράπεζα ζητώντας της να αποσύρει άμεσα τους νέους όρους που επιχειρεί να επιβάλει στους κατόχους των πιστωτικών καρτών της και οδηγούν σε νέες αυξήσεις επιτοκίων αλλά και στον εξαναγκασμό τους να αποδεχθούν τις αλλαγές αυτές, καθώς σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα, οι όροι αυτοί είναι καταχρηστικοί.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το απόγευμα η Εθνική Τράπεζα, η νέα πολιτική επιτοκίων πιστωτικών καρτών διαμορφώνεται ως εξής:

1.Η αναγγελθείσα αύξηση (0,40%), η οποία είχε δρομολογηθεί πριν από την τελευταία μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την 1.12.2008 δεν θα υλοποιηθεί. Η αύξηση αυτή ακολουθούσε αντίστοιχες κινήσεις του ανταγωνισμού, ενόψει ακραίων συνθηκών στο κόστος άντλησης κεφαλαίων και στα περιθώρια πιστωτικού κινδύνου.

2.Περαιτέρω, ενόψει της οικονομικής συγκυρίας, μειώνει από 1.12.2008 τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών της κατά 1%, επαναφέροντας τα στα επίπεδα του 2007.Ως εκ τούτου τα νέα επιτόκια διαμορφώνονται από 13% έως 16,55% ανάλογα με το είδος της κάρτας.

3.Για την ουσιαστική διευκόλυνση των νοικοκυριών στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων τους από πιστωτικές κάρτες, η Εθνική Τράπεζα παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης των σχετικών οφειλών μέσω των προϊόντων αναχρηματοδότησης (¶ρση Βαρών) με προνομιακό επιτόκιο 10%.Στη ρύθμιση αυτή μπορούν να υπαχθούν όλοι οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών της Εθνικής Τράπεζας για υπόλοιπο μέχρι ¤10,000 ανά πελάτη, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στα καταστήματα της Τράπεζας μέχρι 31.12.2008.

4.Ειδικά για ανέργους δικαιούχους επιδόματος ΟΑΕΔ παρέχεται η δυνατότητα ρύθμισης των σημερινών οφειλών τους από πιστωτική κάρτα άτοκα σε 24 μηνιαίες δόσεις.

Την ίδια στιγμή ανακοίνωσε πως επεξεργάζεται τρίτη δέσμη μέτρων με στόχο την περαιτέρω διευκόλυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που θίγονται από τη σημερινή αρνητική συγκυρία, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή Ισοτιμία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης