Στα 56 δολ. υποχωρεί το πετρέλαιο

Οικονομικές Ειδήσεις

13 Νοέμβριος 2008
Μικρές τάσεις υποχώρησης παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται τη είσοδο της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση και την πτώση της ζήτησης. Taxheaven.gr

Στα 56 δολ. υποχωρεί το πετρέλαιο

 Η χαμηλή ζήτηση συγκρατεί τις τιμές του αργού.

Μικρές τάσεις υποχώρησης παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται τη είσοδο της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση και την πτώση της ζήτησης.

Η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 56,74 δολ./βαρέλι, ενώ το αργό τύπου μπρεντ βρίσκεται στα 53,30 δολ./βαρέλι.

Οι χθεσινές τιμές του ελαφρού αργού στα 58,32 δολ. ήταν οι χαμηλότερες τους τελευταίους 21 μήνες, καθώς έχουν υποχωρήσει περίπου 60% από τα υψηλά του Ιουλίου όταν ήταν στα 147 δολ.

Η οικονομική κατάσταση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να ανακάμψει, και έτσι να σταθεροποιηθεί η ζήτηση για αργό, σχολιάζουν οι αναλυτές. Η χαμηλή ζήτηση και η ενδεχόμενη πτώση της στο μέλλον, αποτελούν τον κύριο παράγοντα για την πτώση των τιμών του αργού.

www.kathimerini.gr