Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στα 56 δολ. υποχωρεί το πετρέλαιο

13 Νοέμβριου 2008
  • Μικρές τάσεις υποχώρησης παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται τη είσοδο της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση και την πτώση της ζήτησης.
Στα 56 δολ. υποχωρεί το πετρέλαιο

 Η χαμηλή ζήτηση συγκρατεί τις τιμές του αργού.

Μικρές τάσεις υποχώρησης παρουσιάζουν οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται τη είσοδο της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση και την πτώση της ζήτησης.

Η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Δεκεμβρίου διαμορφώνεται στα 56,74 δολ./βαρέλι, ενώ το αργό τύπου μπρεντ βρίσκεται στα 53,30 δολ./βαρέλι.

Οι χθεσινές τιμές του ελαφρού αργού στα 58,32 δολ. ήταν οι χαμηλότερες τους τελευταίους 21 μήνες, καθώς έχουν υποχωρήσει περίπου 60% από τα υψηλά του Ιουλίου όταν ήταν στα 147 δολ.

Η οικονομική κατάσταση τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ θα χρειαστεί αρκετό χρόνο για να ανακάμψει, και έτσι να σταθεροποιηθεί η ζήτηση για αργό, σχολιάζουν οι αναλυτές. Η χαμηλή ζήτηση και η ενδεχόμενη πτώση της στο μέλλον, αποτελούν τον κύριο παράγοντα για την πτώση των τιμών του αργού.

www.kathimerini.gr
 
 
 Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης