Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μείωσε 0,50% η ΕΚΤ - Αιφνιδίασαν Βρετανία (-1,50%) και Ελβετία (-0,50%)

6 Νοέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,50% προχώρησε σήμερα η ΕΚΤ μη ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες που άρχισαν να δημιουργούνται λίγο πριν την ανακοίνωση για μεγαλύτερη μείωση, έπειτα απΆ την απρόσμενη μείωση 1,5% του επιτοκίου της στερλίνας και την έκτακτη μείωση απΆ την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.
Μείωσε 0,50% η ΕΚΤ - Αιφνιδίασαν Βρετανία (-1,50%) και Ελβετία (-0,50%)

Σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 0,50% προχώρησε σήμερα η ΕΚΤ μη ανταποκρινόμενη στις προσδοκίες που άρχισαν να δημιουργούνται λίγο πριν την ανακοίνωση για μεγαλύτερη μείωση, έπειτα απΆ την απρόσμενη μείωση 1,5% του επιτοκίου της στερλίνας και την έκτακτη μείωση απΆ την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας.  

Το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ διαμορφώνεται πλέον στο 3,25% και πλέον αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον η ομιλία του Προέδρου Trichet που θα ξεκινήσει στις 15.30 ώρα Ελλάδος.

Νωρίτερα η Τράπεζα της Αγγλίας προχώρησε σε απρόσμενη μείωση 1,5% του βασικού επιτοκίου της στερλίνας σε μία προσπάθεια της να προστατεύσει τη βρετανική οικονομία της Βρετανία, η οποία οδεύει προς ύφεση.  Το βασικό επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3%.

Στην ανακοίνωση της η Κεντρική Τράπεζα αναφέρει ότι η γενναία μείωση ήταν αναγκαία και ότι η τραπεζική κρίση είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων 100 ετών.

Παράλληλα και η Τράπεζα της Ελβετίας προχώρησε σε έκτακτη μείωση επιτοκίων κατά 0,5%, προειδοποιώντας ότι η οικονομία της χώρας μπορεί να εισέλθει σε ύφεση του χρόνου.

Έτσι το βασικό επιτόκιο της διαμορφώνεται τώρα στο 2,5%. Η προγραμματισμένη συνάντηση της Τράπεζας της Ελβετίας ήταν για τις 11 Δεκεμβρίου

Πηγή Ισοτιμία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης