Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπ. Εργασίας: Ανακοίνωση δημοσίευσης υπ. απόφασης για προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφάλειας

Υπ. Εργασίας: Ανακοίνωση δημοσίευσης υπ. απόφασης για προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφάλειας
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας επισημαίνονται τα ακόλουθα σχετικά με τη νέα υπουργική απόφαση 39278/1823/2018Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας σε επιχειρήσεις Β’ και Γ’ κατηγορίας”(ΦΕΚ Β’ 3001):
 
1. Η απόφαση αυτή είναι αορίστου χρόνου και θα τροποποιείται μόνο εφόσον είναι απαραίτητο. Σε ετήσια βάση θα εκδίδεται μόνο η σχετική Εγκύκλιος και το Έντυπο Α.
 
2. Με το άρθρο 6 παρ. 5 προβλέπεται  ότι: “Η υποβολή των αιτήσεων για έγκριση των προγραμμάτων πρέπει να γίνεται 3 μήνες τουλάχιστον πριν την έναρξη του προγράμματος, προκειμένου να υπάρχει το χρονικό περιθώριο γνωμοδότησης από το Σ.Υ.Α.Ε. και έκδοσης της σχετικής εγκριτικής υπουργικής απόφασης”.
 
3.  Επίσης στην παρ. 16 προβλέπεται: Η υποβολή αιτήσεων έγκρισης των προγραμμάτων ξεκινά από τις 10 Ιανουαρίου κάθε έτους και λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Ως καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής της τελευταίας ημέρας των προγραμμάτων ορίζεται η 20η Δεκεμβρίου κάθε έτους.
 
4. Επισημαίνεται ακόμα ότι ο εργοδότης μέχρι να ολοκληρώσει την επιμόρφωσή και λάβει τη σχετική βεβαίωση δεν θα μπορεί να ασκεί ο ίδιος καθήκοντα τεχνικού ασφάλειας στην επιχείρησή του.
 
Η σχετική Εγκύκλιος και το Έντυπο Α για το έτος 2018 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου μας www.ypakp.gr στη θέση e-Βιβλιοθήκη – Εγκύκλιοι - Εγκύκλιοι Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης