Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υπ. Εργασίας: Ανακοίνωση δημοσίευσης υπ. απόφασης για προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφάλειας

Υπ. Εργασίας: Ανακοίνωση δημοσίευσης υπ. απόφασης για προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφάλειας
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας επισημαίνονται τα ακόλουθα σχετικά με τη νέα υπουργική απόφαση 39278/1823/2018Επιμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων για θέματα άσκησης καθηκόντων τεχνικού ασφάλειας σε επιχειρήσεις Β’ και Γ’ κατηγορίας”(ΦΕΚ Β’ 3001):
 
1. Η απόφαση αυτή είναι αορίστου χρόνου και θα τροποποιείται μόνο εφόσον είναι απαραίτητο. Σε ετήσια βάση θα εκδίδεται μόνο η σχετική Εγκύκλιος και το Έντυπο Α.
 
2. Με το άρθρο 6 παρ. 5 προβλέπεται  ότι: “Η υποβολή των αιτήσεων για έγκριση των προγραμμάτων πρέπει να γίνεται 3 μήνες τουλάχιστον πριν την έναρξη του προγράμματος, προκειμένου να υπάρχει το χρονικό περιθώριο γνωμοδότησης από το Σ.Υ.Α.Ε. και έκδοσης της σχετικής εγκριτικής υπουργικής απόφασης”.
 
3.  Επίσης στην παρ. 16 προβλέπεται: Η υποβολή αιτήσεων έγκρισης των προγραμμάτων ξεκινά από τις 10 Ιανουαρίου κάθε έτους και λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Ως καταληκτική ημερομηνία διεξαγωγής της τελευταίας ημέρας των προγραμμάτων ορίζεται η 20η Δεκεμβρίου κάθε έτους.
 
4. Επισημαίνεται ακόμα ότι ο εργοδότης μέχρι να ολοκληρώσει την επιμόρφωσή και λάβει τη σχετική βεβαίωση δεν θα μπορεί να ασκεί ο ίδιος καθήκοντα τεχνικού ασφάλειας στην επιχείρησή του.
 
Η σχετική Εγκύκλιος και το Έντυπο Α για το έτος 2018 έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του υπουργείου μας www.ypakp.gr στη θέση e-Βιβλιοθήκη – Εγκύκλιοι - Εγκύκλιοι Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης