Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τέλος συνεργασίας Yahoo- Google για διαφήμιση σε κοινή πλατφόρμα

6 Νοέμβριου 2008 Σχόλια
  • Η Google δήλωσε ότι διακόπτεται η συνεργασία της με τη Yahoo για διαφήμιση σε κοινή πλατφόρμα, ώστε να αποφευχθούν δικαστικές διαμάχες με τις ρυθμιστικές αρχές. Ο Ντέιβιντ Ντρούμοντ, πρώην αντιπρόεδρος της Google σημείωσε ότι «η συμφωνία που δημοσιοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους βρήκε αντίθετους το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για λόγους απιστίας, καθώς και ορισμένους διαφημιστές».
Τέλος συνεργασίας Yahoo- Google για διαφήμιση σε κοινή πλατφόρμα

 
Η Google δήλωσε ότι διακόπτεται η συνεργασία της με τη Yahoo για διαφήμιση σε κοινή πλατφόρμα, ώστε να αποφευχθούν δικαστικές διαμάχες με τις ρυθμιστικές αρχές. Ο Ντέιβιντ Ντρούμοντ, πρώην αντιπρόεδρος της Google σημείωσε ότι «η συμφωνία που δημοσιοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους βρήκε αντίθετους το Αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για λόγους απιστίας, καθώς και ορισμένους διαφημιστές».

«Επειδή δε θέλαμε να μπούμε σε μία διαδικασία δικαστηρίων, καθώς και να καταστρέψουμε σχέσεις με αξιόλογους συνεργάτες, αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συνεργασία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης μία τέτοια συνεργασία θα προκαλούσε το τέλος του διαδικτυακού συναγωνισμού στον τομέα της διαφήμισης, διότι οι δύο αυτές εταιρείες ελέγχουν το 90% της αγοράς.

Η Yahoo υποστήριξε ότι η συμφωνία της με την Google θα οδηγούσε στην αύξηση των κερδών της και οι επενδύσεις θα πραγματοποιούνταν με ταχύτερους ρυθμούς, ενώ θα ισχυροποιούταν η θέση της εταιρείας στο Διαδίκτυο. «Η Yahoo συνεχίζει να πιστεύει στα πλεονεκτήματα αυτής της συνεργασίας και λυπάται που η Google αποφάσισε να ανακαλέσει τη συμφωνία, αντί να την υπερασπιστεί στο δικαστήριο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Yahoo

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης