Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παράθυρο Αλογοσκούφη για στήριξη δανειοληπτών

6 Νοέμβριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Παράθυρο για την προστασία των δανειοληπτών που θα εκδηλώσουν αδυναμία αποπληρωμής του χρέους τους λόγω εκτάκτων γεγονότων, άφησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου.
Παράθυρο Αλογοσκούφη για στήριξη δανειοληπτών

Ανήσυχος για την τάση των τραπεζών να μειώνουν πιστώσεις και να αυξάνουν επιτόκια

Παράθυρο για την προστασία των δανειοληπτών που θα εκδηλώσουν αδυναμία αποπληρωμής του χρέους τους λόγω εκτάκτων γεγονότων, άφησε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, μιλώντας πριν από λίγο σε συνέντευξη Τύπου.

Την ίδια ώρα έκλεισαν την πόρτα σε γενικευμένες παροχές λέγοντας πως ο νέος προϋπολογισμός θα κινηθεί στα όρια που επιτρέπει η δημοσιονομική εξυγίανση.

Ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως αν κάποιος μείνει άνεργος και δεν έχει να πληρώσει το δάνειό του δεν πρόκειται να τον αφήσουμε απροστάτευτο.

Τράπεζες

Την ίδια ώρα φαίνεται να οξύνει την αντιπαράθεσή του με τις τράπεζες δηλώνοντας πως κατά την εκτίμησή του οι περισσότερες έχουν την ανάγκη να εισέλθουν στο σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας και φάνηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο τραπεζικό σύστημα με την μείωση των πιστώσεων και την αύξηση των επιτοκίων.

Μάλιστα τόνισε, ότι θα χρησιμοποιηθούν και άλλα μέσα χωρίς να τα ονοματίσει προκειμένου οι τράπεζες να κάνουν χρήση του σχεδίου και να μην επέλθει ασφυξία στην αγορά.

Επίθεση

Παράλληλα, επιτέθηκε χωρίς επίσης να ονοματίσει σε όλους αυτούς που κάνουν καμπάνια για την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος για ίδιον όφελος, φωτογραφίζοντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου και τον επικεφαλής της Marfin Ανδρέα Βγενόπουλο.

Πληθωρισμός
Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Αλογοσκούφης προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί κάτω από το 4% τον Οκτώβριο και για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο.

Πηγή Ημερησία
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης