Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΥΠΟΙΟ: Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει μεγαλύτερες αντοχές

3 Νοέμβριου 2008
  • Από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε ανακοίνωση, σχετικά με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναφέρει ότι «η έκθεση επιβεβαιώνει πως η ελληνική οικονομία παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερες αντοχές, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης»
ΥΠΟΙΟ: Η ελληνική οικονομία παρουσιάζει μεγαλύτερες αντοχές

Από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε ανακοίνωση, σχετικά με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία αναφέρει ότι «η έκθεση επιβεβαιώνει πως η ελληνική οικονομία παρουσιάζει πολύ μεγαλύτερες αντοχές, σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης»

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση είχε συνέπειες και για την ελληνική οικονομία. Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε το 2008 και προβλέπεται να επιβραδυνθεί περαιτέρω το 2009. Το δημοσιονομικό έλλειμμα επηρεάζεται και αυτό αρνητικά λόγω των επιπτώσεων της κρίσης.

Επίσης, επισημαίνει τα εξής:

"Το τεράστιο δημόσιο χρέος της χώρας, που κληροδότησαν οι Κυβερνήσεις του χθες, αποτελεί την «αχίλλειο πτέρνα» της ελληνικής οικονομίας και περιορίζει πολύ τα περιθώρια άσκησης της δημοσιονομικής πολιτικής, λαμβανομένων υπόψη των βασικών περιορισμών που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η Κυβέρνηση προχωρά στην κατάρτιση του τελικού σχεδίου του Προϋπολογισμού μέσα στα πλαίσια που καθορίζει το προσχέδιο που κατατέθηκε και συζητήθηκε στη Βουλή.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση εφαρμόζει με συνέπεια και συνέχεια τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη της χώρας και προωθεί το σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, με στόχο την άμβλυνση των πιέσεων στα επιτόκια χορηγήσεων των τραπεζών και την άνετη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Υπάρχει συνολικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης και οι έως τώρα εξελίξεις στην οικονομία δείχνουν ότι η κυβερνητική πολιτική αποδίδει σε αυτές τις πολύ δύσκολες διεθνείς συνθήκες».Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης