Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κρίσιμες συναντήσεις για την οικονομία

3 Νοέμβριος 2008
  • Σειρά επαφών ξεκινά σήμερα ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μαρτενς και τον πρόεδρο του Eyrogroup πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.
Κρίσιμες συναντήσεις για την οικονομία              


 Σειρά επαφών ξεκινά σήμερα ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων για την ευρωπαϊκή οικονομία, καθώς αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Βίλφρεντ Μαρτενς και τον πρόεδρο του Eyrogroup πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Ζαν Κλοντ Γιουνκερ.

    Επίσης, θα μιλήσει για την εμβάθυνση της Ευρώπης σε ημερίδα, που συνδιοργανώνουν το Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Πολιτικής και το «Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής».

    Σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει τις προβλέψεις της για την οικονομία κατά την επόμενη τριετία και σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο ρυθμός ανάπτυξης στις χώρες της Ευρωζώνης θα είναι ιδιαίτερα χαμηλός για το 2009.

    Σήμερα και αύριο συνεδριάζουν αντίστοιχα το Eurogroup και το Ecofin, προκείμενου να προτείνουν τους όρους χαλάρωσης του Συμφώνου Σταθερότητας.

    Την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει μείωση του διατραπεζικού επιτοκίου κατά μισή ποσοστιαία μονάδα. Την Παρασκευή, τέλος θα πραγματοποιηθεί η έκτατη σύνοδος κορυφής των ηγετών των 27 χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: Express
Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης