Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας

30 Οκτώβριος 2008
  • Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή, με αντικείμενο την διεθνή οικονομική κρίση. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ενημέρωσε για τα τελευταία γεγονότα και στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι 'έχουμε μία απο τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις, η οποία επηρεάζει την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου', σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα είναι μικρότερες από αλλού, αλλά όπως τόνισε ο υπουργός, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.
Μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας              

 Συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή, με αντικείμενο την διεθνή οικονομική κρίση. Ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ενημέρωσε για τα τελευταία γεγονότα και στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι έχουμε μία απο τις πιο σοβαρές οικονομικές κρίσεις, η οποία επηρεάζει την Ευρώπη και τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, σημειώνοντας ότι οι επιπτώσεις στην Ελλάδα είναι μικρότερες από αλλού, αλλά όπως τόνισε ο υπουργός, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.

    Ο κ. Αλογοσκούφης, πρόσθεσε, ότι η κυβέρνηση έχει ήδη καταθέσει στη Βουλή σχέδιο για την αύξηση της ρευστότητας στην οικονομία, ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα ούτε για τις επενδύσεις, ούτε για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ούτε για τους καταναλωτές. "Εχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χρηματοπιστωτικό τομέα και αυτό το σχέδιο θα βοηθήσει την οικονομία να αναπτύσσεται και τον επόμενο χρόνο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη ήδη υπάρχουν σημάδια ύφεσης, που επηρεάζουν πάρα πολλές χώρες και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να δείξουμε ευελιξία και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων", υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης.

    Ο υπουργός Οικονομίας, πρόσθεσε, ότι δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία ότι η κυβέρνηση θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και για την ενίσχυση της ανάπτυξης της οικονομίας και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων όσων θίγονται περισσότερο απο την κρίση, στα πλαίσια όμως των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

    Ηδη, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας, έχουμε δώσει δείγματα γραφής, ενώ ταυτόχρονα επιτέθηκε σε όσους καταθέτουν προτάσεις, οι οποίες, όπως είπε, δεν είναι σοβαρές.

    Ο κ. Αλογοσκούφης είπε χαρακτηριστικά "ακούγονται προτάσεις οι οποίες αν επρόκειτο να εφαρμοστούν, όχι μόνο δεν θα έλυναν προβλήματα αλλά θα δημιουργούσαν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα για τους Ελληνες πολίτες. Αυτές οι προτάσεις, πρόσθεσε, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα".

Πηγή ExpressΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης