Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πτώση χωρίς σύνορα στις αγορές

27 Οκτώβριου 2008
  • Mε ισχυρές απώλειες σχεδόν 4% άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση στις οικονομίες. Νέο ρεκόρ πτώσης στην Ασία, 6% στο Τόκιο και 14% στο Χονγκ Κονγκ.
Πτώση χωρίς σύνορα στις αγορές

Mε ισχυρές απώλειες σχεδόν 4% άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση στις οικονομίες. Νέο ρεκόρ πτώσης στην Ασία, 6% στο Τόκιο και 14% στο Χονγκ Κονγκ.

Σε αρνητικό έδαφος σχεδόν 4% άνοιξαν οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς συνεχίζονται οι ανησυχίες για παγκόσμια ύφεση στις οικονομίες. Νέο ρεκόρ πτώσης στην Ασία, 6% στο Τόκιο και 14% στο Χονγκ Κονγκ. 

Με ισχυρές πτωτικές τάσεις άρχισαν σήμερα οι συναλλαγές στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε με το άνοιγμα κατά 3,32% και διαμορφώθηκε στις 3.754,54 μονάδες.

Σε αρνητικό έδαφος άνοιξε το Παρίσι. Ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 2,49% και ιαμορφώθηκε στις 3.114,41 μονάδες.

Απώλειες και στη Φραγκφούρτη. Ο δείκτης DAX υποχώρησε κατά τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης κατά 3,54% και διαμορφώθηκε στις 4.143,45 μονάδες.

Στο επίκεντρο θα βρεθεί ο δείκτης ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία, που αναμένεται ότι θα είναι το χαμηλότερο εδώ και 5 χρόνια. Επίσης σήμερα θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για τις πωλήσεις νέων κατοικιών.

Αύριο ξεκινά η διήμερη συνεδρίαση της Νομισματικής Επιτροπής της Fed  και όλοι περιμένουν να ανακοινώσει ακόμη μία μείωση των επιτοκίων, πιθανόν στο 1% από 1,5% που ίσχύει στην παρούσα. Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές πιστεύουν πως από μόνη της η κίνηση αυτή δεν θα βοηθήσει στην ομαλοποίηση των κεφαλαιαγορών καθώς έχει ήδη προεξοφληθεί.

Ολο και περισσότερες εταιρείες μπροστά στην επερχόμενη ύφεση αναθεωρούν πτωτικά τους στόχους για τα μελλοντικά τους κέρδη όπως σήμερα η Crysler και η Deutshe Post. Tη μοίρα αυτών των αγορών αναμένεται να ακολουθήσει και η Αθήνα.

Σε αρνητικό έδαφος αναμένεται να κινηθεί το χρηματιστήριο με την προσοχή στραμμένη στη γενική συνέλευση της MIG, σχετικά με την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. "Στην εγχώρια αγορά, το κλίμα παραμένει εύθραυστο", είπε η Proton Bank στο πρωινό της σχόλιο. Το ενδιαφέρον ενδεχομένως να συγκεντρώσει και η Marfin Investment Group καθώς σήμερα πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευσή της προκειμένου οι μέτοχοι να εγκρίνουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 5 δισ ευρώ.

Ενδιαφέρον και για την Ελληνικά Χρηματιστήρια μετά την ανακοίνωση μείωσης 24% των καθαρών κερδών της το εννεάμηνο στα 50,1 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης της συναλλακτικής δραστηριότητας.

Η προσοχή πιθανόν να στραφεί και στον κλάδο των αερομεταφορών, μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, την Κυριακή, ότι η Qatar Airways εξέφρασε ενδιαφέρον για συμμετοχή στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των ΟΑ

Πηγή ΗμερησίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης