Αποτελέσματα live αναζήτησης

Βουτιά-ρεκόρ στο ΧΑ, πανικός πωλήσεων σε όλο τον κόσμο

24 Οκτώβριος 2008
  • Οι πωλήσεις πανικού σαρώνουν όλο το φάσμα του χρηματιστηριακού ταμπλό στο XA με τον Γ.Δ. να πραγματοποιεί βουτιά-ρεκόρ πάνω από 10%. Ζητούμενο είναι αν θα αντέξουν οι 1.700 μονάδες καθώς ξεπερνούν το 12% οι ζημιές για τον τραπεζικό δείκτη και ενδεικτική την κατάρρευση της Εθνικής στα 12 ευρώ. Συνωστισμός πωλητών και στις αγορές όλου του κόσμου. 80 χρόνια από το κραχ του `29 οι επενδυτές δείχνουν το ίδιο απαισιόδοξοι, φοβισμένοι και προσηλωμένοι στο πιο αρνητικό σενάριο που μιλά για κλιμάκωση της κρίσης με σοβαρές παρενέργειες στην πραγματική οικονομία. Τα προθεσμιακά συμβόλαια S&P 500 και DJ σημείωσαν limit down. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία Σουηδία, Αυστρία βρέθηκαν να υποχωρούν πάνω από 8% ενώ Μόσχα και Αθήνα ξεπέρασαν το 10%.
Βουτιά-ρεκόρ στο ΧΑ, πανικός πωλήσεων σε όλο τον κόσμο

Οι πωλήσεις πανικού σαρώνουν όλο το φάσμα του χρηματιστηριακού ταμπλό στο XA με τον Γ.Δ. να πραγματοποιεί βουτιά-ρεκόρ πάνω από 10%. Ζητούμενο είναι αν θα αντέξουν οι 1.700 μονάδες καθώς ξεπερνούν το 12% οι ζημιές για τον τραπεζικό δείκτη και ενδεικτική την κατάρρευση της Εθνικής στα 12 ευρώ. Συνωστισμός πωλητών και στις αγορές όλου του κόσμου. 80 χρόνια από το κραχ του `29 οι επενδυτές δείχνουν το ίδιο απαισιόδοξοι, φοβισμένοι και προσηλωμένοι στο πιο αρνητικό σενάριο που μιλά για κλιμάκωση της κρίσης με σοβαρές παρενέργειες στην πραγματική οικονομία. Τα προθεσμιακά συμβόλαια S&P 500 και DJ σημείωσαν limit down. Οι χρηματιστηριακοί δείκτες σε Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Νορβηγία, Ολλανδία Σουηδία, Αυστρία βρέθηκαν να υποχωρούν πάνω από 8% ενώ Μόσχα και Αθήνα ξεπέρασαν το 10%.

Ειδικά στο ΧΑ σημειώνεται ότι η μετοχή της Εθνικής στα 12 ευρώ υποχωρεί κατά 15% ενώ πάνω από 12% είναι οι απώλειες για Εurobank, Alpha, TT. Πάνω από 12% και οι απώλειες για τον τραπεζικό δείκτη.

Το 11% φθάνουν οι απώλειες του 290άρη με τον ΟΠΑΠ που σημειώνει τις μικρότερες απώλειες να ζημιώνεται σε ποσοστό που ξεπερνά το 7% καθώς η μετοχή κατρακυλά στα 17 ευρώ.

Πάνω από 7,5% οι απώλειες για τη μετοχή της Τράπεζας Κύπρου. Ενδεικτική είναι η κατάσταση για τις υπόλοιπες μετοχές καθώς ξεπερνούν το 10% οι ζημιές για Motor Oil, Coca Cola 3 Ε, MPΒ, Bιοχάλκο, Μυτιληναίο, Intralot κ.α.

Στα 200 εκατ. ευρώ πλησιάζει πλέον η αξία των συναλλαγών με την μετοχή της Εθνικής τράπεζας να έχει κάνει τζίρο 19 εκατ. ευρώ και να ακολουθούν Eurobank με 2,6 εκατ. και Κύπρου με 2 εκατ. ευρώ.

Πηγή Ισοτιμία
 Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης